r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes catuccini paradióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes catuccini paradióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1475 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  2. Egy tojásfehérjét kivéve az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tepsi hosszába két, kb. 5 cm széles kígyót formázunk belőle. Megkenjük őket a maradék tojásfehérjével.
  3. Ezután 190 °C-on 20 percig sütjük, majd még félig nyersen kivesszük a sütőből, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, s a szeletek legnagyobb felületű oldalával felfelé további kb. 10-15 percig sütjük őket, 170 °C-ra visszacsökkentve a hőmérsékletet.
  4. Amint kijöttek a sütőből, már tálalható is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2647
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Egy jó kávé mellé minden mennyiségben.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hónapja jöttem haza Toscanából (innen származik egyébként a catuccini is), ahol diákcsere keretében töltöttem el egy hetet. Nagyon-nagyon kedves családot sikerült kifognom, ez a pár nap elég volt hozzá, hogy nagyon megkedveljük egymást. A családomnak egy kisebbfajta „Olaszország ízei” túlélőcsomagot küldtek parmezánnal, sonkával, csokikkal és egy zacskó catuccinivel. Itthon persze villámgyorsan felbomlott a csomag, s mivel ez volt első találkozásom a süteménnyel, nyugodtan elmondható, hogy szerelem volt első ízlelésre. Azonban az általam történő elkészítésére csak most, Anyák napja alkalmából került sor. A receptet egy olasz receptes oldalról kerestem ki (www.ricette.giallozafferano.it), s csupán annyit változtattam rajta, hogy mandula helyett paradió került bele (mivel csak ez volt itthon), és felpörgettem egy kis csokival (mert az soha nem ártott még semminek) és aszalt meggyel. Már el is fogyott.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...