Csokis-meggyes catuccini paradióval
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
115 kcal
-
18g étcsokoládé96 kcal
-
30 kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g ánizs2 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
461 kcal
-
70g étcsokoládé382 kcal
-
120 kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
29.4g finomliszt107 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
21.1g cukor82 kcal
-
19.4g tojás24 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g ánizs0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
8.2g brazil dió - paradió54 kcal
-
8.2g étcsokoládé45 kcal
-
5.9g aszalt gyümölcsök14 kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 125.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5282 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 1475 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 1853 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.5 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 167.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
18 dkg cukor
-
3 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 kk ánizs
-
0.5 kávéskanál kardamom
-
7 dkg brazil dió - paradió
-
7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
- Egy tojásfehérjét kivéve az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tepsi hosszába két, kb. 5 cm széles kígyót formázunk belőle. Megkenjük őket a maradék tojásfehérjével.
- Ezután 190 °C-on 20 percig sütjük, majd még félig nyersen kivesszük a sütőből, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, s a szeletek legnagyobb felületű oldalával felfelé további kb. 10-15 percig sütjük őket, 170 °C-ra visszacsökkentve a hőmérsékletet.
- Amint kijöttek a sütőből, már tálalható is. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2650
- Feltöltés dátuma: 2013. május 10.
Ajánló
Egy jó kávé mellé minden mennyiségben.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy hónapja jöttem haza Toscanából (innen származik egyébként a catuccini is), ahol diákcsere keretében töltöttem el egy hetet. Nagyon-nagyon kedves családot sikerült kifognom, ez a pár nap elég volt hozzá, hogy nagyon megkedveljük egymást. A családomnak egy kisebbfajta „Olaszország ízei” túlélőcsomagot küldtek parmezánnal, sonkával, csokikkal és egy zacskó catuccinivel. Itthon persze villámgyorsan felbomlott a csomag, s mivel ez volt első találkozásom a süteménnyel, nyugodtan elmondható, hogy szerelem volt első ízlelésre. Azonban az általam történő elkészítésére csak most, Anyák napja alkalmából került sor. A receptet egy olasz receptes oldalról kerestem ki (www.ricette.giallozafferano.it), s csupán annyit változtattam rajta, hogy mandula helyett paradió került bele (mivel csak ez volt itthon), és felpörgettem egy kis csokival (mert az soha nem ártott még semminek) és aszalt meggyel. Már el is fogyott.:)