r
Nosalty Logó

Csokis dunahullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis dunahullám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    456.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4783 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 8168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A 25 dkg margarint és a porcukrot kikeverjük a 6 tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a tojások keményre felvert habját.
  3. Óvatosan összekeverjük, s a felét egy sütőpapírral bélelt rendes méretű gáztepsibe öntjük. A másik feléhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, elkeverjük, és a fehér tésztatetejére csorgatjuk. (Nem baj, ha egyenletlen, attól lesz " hullámos".) 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. Krém elkészítése:
  5. Apudingporokat felfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  6. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt pudinggal nagyon habosra kikeverjük. Ízesíthetjük egy kevés rumaromával.
  7. Összeállítása:
  8. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, és szépen elsimítjuk.
  9. Máz készítése:
  10. Kétféleképpen lehet: vagy kész tortabevonót olvasztunk fel a rajta lévő leírás szerint, vagy házilag készítünk csokimázat az alábbiak szerint: a cukrot, kakaóport, vizet és a tejet gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, s ezzel a masszával öntjük le a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 52009
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám sütit akartam sütni, de elfelejtettem elvinni a szemüvegemet, amikor vásároltam. A polcról a vaníliás pudingok helyett csokisat vettem le... Így született a csokis dunahullám.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...