r
Nosalty Logó

Csokis dunahullám

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis dunahullám
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

1361
Kalória
17.8g
Fehérje
157.6g
Szénhidrátok
76.1g
Zsír
96.8g
Víz
180g
Koleszterin
6g
Rost
91.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    456.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4783 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 8168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A 25 dkg margarint és a porcukrot kikeverjük a 6 tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a tojások keményre felvert habját.
  3. Óvatosan összekeverjük, s a felét egy sütőpapírral bélelt rendes méretű gáztepsibe öntjük. A másik feléhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, elkeverjük, és a fehér tésztatetejére csorgatjuk. (Nem baj, ha egyenletlen, attól lesz " hullámos".) 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. Krém elkészítése:
  5. Apudingporokat felfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  6. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt pudinggal nagyon habosra kikeverjük. Ízesíthetjük egy kevés rumaromával.
  7. Összeállítása:
  8. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, és szépen elsimítjuk.
  9. Máz készítése:
  10. Kétféleképpen lehet: vagy kész tortabevonót olvasztunk fel a rajta lévő leírás szerint, vagy házilag készítünk csokimázat az alábbiak szerint: a cukrot, kakaóport, vizet és a tejet gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, s ezzel a masszával öntjük le a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Dunahullám sütit akartam sütni, de elfelejtettem elvinni a szemüvegemet, amikor vásároltam. A polcról a vaníliás pudingok helyett csokisat vettem le... Így született a csokis dunahullám.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!