r
Nosalty Logó

Csokis-citromos rakott piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis-citromos rakott piskóta

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Összeállítás

848
Kalória
22.7g
Fehérje
144.3g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
79.4g
Víz
140.8g
Koleszterin
3.8g
Rost
71.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Összeállítás

Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Összeállítás

Összesen 3389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Összeállítás

Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2133 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    317.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 3389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjék kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához adjuk.
  3. A tésztát tepsibe öntjük, tűpróbáig sütjük.
  4. Ha elkészült, darabokra tépkedjük.

Csokikrém

  1. A pudingporból, cukorból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk.
  2. A még meleg pudingba dobáljuk a kockákra tört csokoládét, elkeverjük.

Összeállítás

  1. Összeállítjuk az édességet.
  2. A piskótadarabok felét egy jénai tál aljára dobáljuk.
  3. Ráöntjük a csokikrém felét, és rászeletelünk egy banánt.
  4. Jön a második adag piskóta, majd a másik adag krém.
  5. A tetejét porcukorral és sóval kemény habbá vert tojásfehérjével díszítjük.
  6. Az egész kreációt bedobjuk a sütőbe, amíg a tojásfehérje szépen meg nem pirul.

Recept infó

Egy bénán félbevágott piskóta szétszabdalásából született tésztadarabok, és egy félig elkészült töltelék jénai tálban történő egymásra találása, és sütőben történt összemelegedése... A végeredmény valami hihetetlenül finom lett. Vigyázat, függőséget okoz! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!