Csokimousse-gesztenyemousse torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
19g finomliszt68 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7g tojás9 kcal
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3 kcal
A háromféle krémhez
-
75g habtejszín219 kcal
-
3g habfixáló11 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
1g rum2 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
13g meggy6 kcal
Összesen
1096
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
150g finomliszt546 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
23 kcal
A háromféle krémhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
8g rum18 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
100g meggy45 kcal
Összesen
8760
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
5.6g finomliszt21 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához
-
10.4g tojás13 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A háromféle krémhez
-
22.6g habtejszín66 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
15.1g mascarpone61 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
-
7.5g tejcsokoládé40 kcal
-
9.4g gesztenyemassza17 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
3.8g meggy2 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 691.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 91.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
1096
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.8 g
Zsír
-
Összesen 554.4 g
-
Telített zsírsav 243 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1937 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5532.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1298 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 2361 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 800.1 g
-
Cukor 440 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 732.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 1092 mg
-
Retinol - A vitamin: 2629 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1664 micro
Összesen
8760
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A torta alapjához
-
15 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
6 dkg vaj
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához
-
5 db tojás
-
6 púpozott ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A háromféle krémhez
-
6 dl habtejszín
-
3 csomag habfixáló
-
1 ek porcukor
-
40 dkg mascarpone
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg tejcsokoládé
-
25 dkg gesztenyemassza
-
1 ek rum
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A torta alapjához
- A torta alapja:
- A tojást és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, végül a lisztet. Összegyúrjuk.
- A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Erre nyújtjuk kia tésztát, pontosan akkorára, mint a sütőpapír. Villával megszúrkáljuk.
- Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
- A felső csigás és az oldalsó csíkos piskóta:
- A tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
- A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kikeverjük.
- Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat.
- A spirálos teteje:
- A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük.
- A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat pedig kitöltjük a fehér tészával.
- Előmelegített forró sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
- A csíkos oldala:
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat.
- Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk.
- Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.
- A 3 féle krémhez:
- A hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
- A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
- A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.
- A torta összeállítása:
- Csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát.
- Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára,és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
- Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk.
- Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyogtatunk a gesztenyés krémre és picit belenyomkodjuk.
- Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. Elsimítjuk.
- A krémek tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
- Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát. Én este készítettem, fóliával letakarva hűtőbe tettem egy éjszakára.
- Porcukrot szitálunk rá, a kakaós spirálra tortadarát szórunk.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 368
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 133738
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szintia
89 recept
Nem is sejtettem mennyire időigényes ez torta. Sajnos nekem még hagyományos gázsütőm van, így az alját, az oldalát és a tetejét külön kellett sütnöm! A sütések alatti időt is kihasználtam, elkészítettem a háromféle krémet, mégis elpepecseltem az időt, mert nálam 4 óra hossza alatt készült el ez a különleges torta...