Csokimáz porcukorból
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
46.9g porcukor181 kcal
-
43.8g margarin314 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
6.3g cukrozatlan kakaópor14 kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 115.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.9 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
15 dkg porcukor
-
14 dkg margarin
-
1 ek tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A margarint felolvasztjuk, belekverjük a porcukrot, a tejet, és folytonosan kevergetve, addig főzzük, amíg teljesen sima nem lesz. (Erre ügyeljünk, mert akkor ropog a csokimázunk.)
- Azután beleszitáljuk a kakaóport (Én kézi habverővel keverem, hogy ne csomósodjon össze.), és amikor már teljesen egyneművé válik, akkor levesszük a tűzről, és egy kicsit várva, rákenjük a sütire.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22006
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Ajánló
Azok, akik a csokimázzal nem boldogulnak, próbálják ki ezt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Régi munkahelyemen kb. tíz éve még névnapokon divat volt házi készítésű sütivel meglepni a kollégákat. Egyszer vittem ezzel a csokimázzal leöntött sütit, s a titkárnő egyből lecsapott a receptre. Következő héten úgy jött dolgozni, hogy az anyósa azt mondta, hogy: "Ez igen, ez csokimáz!" Viszont nagyon vigyázni kell a hozzávalók kimérésére, mert csak ha pontosan mérjük, akkor lesz tökéletes a végeredmény! Egy hátránya van, hogy közvetlenül a krémre nem jó tenni (pl. néger szeletre) mert megolvasztja a krémet, és lefolyik róla. (Nekem legalábbis még nem sikerült! ) A sütit, miután a csokimáz megszilárdult, csak akkor tegyük a hűtőbe! Egyébként most a túrós zserbóra tettem rá. Ezúton köszönet ezért a finom receptért! Ez kb. egy gáztepsi méretű sütire elég, célszerű ezt is úgy szeletelni, mint a csokimázt (forró vízbe mártott késsel), bár majd meglátjátok, ez nem fog úgy törni, mint a többi.