r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldséges krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült zöldséges krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    14459 micro
  • Lut-zea
    4257 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4271.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2233 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    28918 micro
  • Lut-zea
    8514 micro
Összesen 1521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2091 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kétszemélyes, kisebb tepsi alját vékonyan kikenjük olívaolajjal, és a lesikált héjas burgonyát vékony (fél centis) szeletekre vágva lefektetjük a tepsi aljába. A krumplit betesszük sütőbe elősülni picit.
  2. Ez idő alatt az apróra vágott póréhagymát megpirítjuk az aszalt paradicsomdarabkákkal, ráöntjük a borsót, és fűszerezzük mindezt sóval, borssal, chilivel, fokhagymaporral.
  3. Egy tálban kikeverjük a szójatejszínt a tojásokkal, és ugyanazokat a fűszereket adjuk hozzá, mint a raguhoz.
  4. A krumplit kivesszük a sütőből, ráöntjük a zöldséges ragut, arra a tojásos-tejszínes folyadékot, meg lehet szórni darabokra tépett mozzarellával, és mehet is vissza a sütőbe, míg át nem sül a tojásos folyadék.
  5. Nekünk nagyon ízlett, finom is volt, mindenkinek ajánlom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9478
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel jelenlegi étrendemből elég sok mindent kell kihagynom, elég nagy kihívás volt olyat főzni/sütni, ami finom, egészséges, és meg is ehetem. Ez sikeredett belőle, és finom lett nagyon!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek