r
Nosalty Logó

Csőben sült túrós csusza Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csőben sült túrós csusza Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.3 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4557 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 2339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk egy nagy serpenyőben, ebbe belekeverünk 2 dl tejfölt, és 4-5 percen keresztül összeforraljuk.
  2. A tésztát összetördeljük nagyobb darabokra (csuszatészta helyett használhatunk nagy kockatésztát is), és előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, és a szalonnazsíros tejfölbe forgatjuk. Beletesszük a túrót, ezzel szintén összeforgatjuk.
  3. A tálat, amelyben sütjük vékonyan kizsírozzuk, beleöntjük a tésztamasszát, sózzuk, és a maradék tejfölt rákenjük a tetejére. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje ropogósra nem sült.
  4. Előmelegített tányérokra szedjük, és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11244
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Itt nincs olyan túró, mint az otthoni, ezért lehet, hogy egy kicsit több tejföl szükséges, mint a leírt mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült túrós csusza Mártitól
Marti48 317 recept

Bármilyen "jó kis leves" után kedvelt második fogás a családban. A teteje ress, ám alatta finom, laza és "tocsogós".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...