r
Nosalty Logó

Csőben sült kecskesajtos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Csőben sült kecskesajtos tészta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1030
Kalória
76g
Fehérje
99.5g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
222.8g
Víz
202.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4113 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 1030 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7423.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    3681 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2766 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2615 micro
Összesen 4113 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
  2. Sóval, borssal, oregánóval, apróra vágott zöldség zölddel ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Orsó tésztát szokásos módon kifőzünk, és lecsepegtetjük.
  4. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A főtt orsó tészta felét beletesszük, és elsimítjuk, jöhet rá a megpárolt hús, majd a tészta másik fele. Végül rámorzsoljuk (vagy reszeljük) a kecskesajtot.
  6. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készresütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Sógornőm megajándékozott  saját készítésű kecskesajttal, amit a saját nevelésű csirkém mellével készítettem el. Nagyon finom lett, alig tudom kivárni a következő ajándékot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Sütőtökös pulykanyárs

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!