r
Nosalty Logó

Csőben sült ceruzabab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Csőben sült ceruzabab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10205.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2755 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    4800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    609 micro
  • β-karotin
    4581 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7325 micro
Összesen 3164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A ceruzababot megmossuk és megtisztítjuk. (Kicsit mániás vagyok, ezért kb. egyformára vágtam.) Enyhén sós, forró vízben blansírozzuk, és tálcára szedve kihűtjük.
  2. Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, és felszeleteljük a póréhagymát.
  3. A tepsit egy evőkanál margarinnal kikenjük. A kihűlt babot egyenlő csomókba (6-8 db) szedjük, és betekerjük a baconba. Egymás mellé helyezzük a tepsibe.
  4. Elkészítjük a besamell mártást. (Mivel már többször is leírtam a készítését, pl. a csőben sült spárgánál, most ezt mellőzöm.) A kész mártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a szeletelt póréhagymát. Nyakon öntjük vele a tepsiben lévő babot.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon megpirul.
  6. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6799
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Ajánló

Könnyen elkészíthető, laktató egytálétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokáink imádják a spárgát, viszont a zöldbabot semmilyen formában nem eszik. A fejtett vagy szárazbab levesért viszont bolondulnak. Tehát nem a babbal van a gondjuk, hanem az elkészítéssel, amihez az iskolai menzán szerzett rossz tapasztalataik hozzájárulnak. Most nálunk nyaralnak, ezért gondoltam, itt az ideje ezen változtatni. A piacon nagyon szép, friss ceruzababot árultak. Nosza, vettem belőle egy kilót. Csőben sütve elkészítettem. Az unokák csak a nagypapai szigornak engedve kóstolták meg, de szó nélkül megették. Elsőre nem lett a kedvencük, de azt mondták, hogy máskor is készíthetek ilyet.

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...