Csőben sült ceruzabab
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldbabhoz
A besamell mártáshoz
-
83g tej47 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g ementáli sajt131 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
1g só0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g margarin12 kcal
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldbabhoz
A besamell mártáshoz
-
500g tej280 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
4g só0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
3164
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldbabhoz
A besamell mártáshoz
-
21.5g tej12 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.6g ementáli sajt34 kcal
-
8.6g póréhagyma2 kcal
-
0.2g só0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.4g margarin3 kcal
Összesen
136
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 185.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 233 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10205.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 2755 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2112 mg
-
Nátrium 4800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.8 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1322 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 460 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 911 micro
-
α-karotin 609 micro
-
β-karotin 4581 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 7325 micro
Összesen
3164
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A zöldbabhoz
-
20 szelet bacon
A besamell mártáshoz
-
5 dl tej
-
3 ek margarin
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 ek cukor
-
1 csipet szerecsendió
-
20 dkg ementáli sajt
-
1 közepes db póréhagyma
-
1 kávéskanál só
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek margarin
Elkészítés
A zöldbabhoz
- A ceruzababot megmossuk és megtisztítjuk. (Kicsit mániás vagyok, ezért kb. egyformára vágtam.) Enyhén sós, forró vízben blansírozzuk, és tálcára szedve kihűtjük.
- Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, és felszeleteljük a póréhagymát.
- A tepsit egy evőkanál margarinnal kikenjük. A kihűlt babot egyenlő csomókba (6-8 db) szedjük, és betekerjük a baconba. Egymás mellé helyezzük a tepsibe.
- Elkészítjük a besamell mártást. (Mivel már többször is leírtam a készítését, pl. a csőben sült spárgánál, most ezt mellőzöm.) A kész mártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a szeletelt póréhagymát. Nyakon öntjük vele a tepsiben lévő babot.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon megpirul.
- Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6806
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Ajánló
Könnyen elkészíthető, laktató egytálétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
Unokáink imádják a spárgát, viszont a zöldbabot semmilyen formában nem eszik. A fejtett vagy szárazbab levesért viszont bolondulnak. Tehát nem a babbal van a gondjuk, hanem az elkészítéssel, amihez az iskolai menzán szerzett rossz tapasztalataik hozzájárulnak. Most nálunk nyaralnak, ezért gondoltam, itt az ideje ezen változtatni. A piacon nagyon szép, friss ceruzababot árultak. Nosza, vettem belőle egy kilót. Csőben sütve elkészítettem. Az unokák csak a nagypapai szigornak engedve kóstolták meg, de szó nélkül megették. Elsőre nem lett a kedvencük, de azt mondták, hogy máskor is készíthetek ilyet.