Csirkesaslik hordós káposzta ágyon
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
218 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
60g lilahagyma22 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
28g olívaolaj250 kcal
-
133g savanyú káposzta25 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
1017
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3056
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
11.1g csirkemellfilé13 kcal
-
29.5g burgonya17 kcal
-
4.9g kolozsvári szalonna32 kcal
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
8.9g lilahagyma3 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
19.7g savanyú káposzta4 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
Összesen
150
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2338.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 1746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 446.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1657 micro
-
β-karotin 3972 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
1017
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 247.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7014.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 5238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1223 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 4971 micro
-
β-karotin 11915 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1618 micro
Összesen
3056
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
6 db burgonya
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál bors
-
3 csipet bazsalikom
-
1 késhegynyi rozmaring
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 dl olívaolaj
-
40 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
- Az olajban elkeverünk minden fűszert. A húst kisebb kockára felvagdossuk, majd a fűszeres olajban megforgatjuk. Letakarjuk pácolódni.
- A burgonyát, répát, hagymákat karikákra vágjuk, besózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk.
- A saslikpálcára répát, krumplit, hagymát, szalonnát, húst váltakozva felhúzgáljuk. (Arra ügyeljünk, hogy hús mellé mindig szalonna kerüljön, a hús így nem fog kiszáradni.) Kevés olajjal még megöntözhetjük az egészet. Alufóliába tekerjük, külön mindegyiket.
- Sütőben egymás mellé pakolva 30 percig sütjük. Majd kibontjuk a fóliát, és így pirítjuk még 10 percig.
- Kevés olajon a savanyú káposztát megdinszteljük, és a nyársakat a káposzta mellé sorakoztatva tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1492
- Feltöltés dátuma: 2014. január 19.
Ajánló
Mivel fűszeres ételről van szó, mellé egy száraz vörös Egri bikavér illik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Az édes répa különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Hordós káposztával tálalva pedig egyszerűen fenomenális...