r
Nosalty Logó

Csirkés tészta csípős pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lucaa.
Csirkés tészta csípős pestóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csípős pestóhoz

Csirkéhez

Tésztához

Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csípős pestóhoz

Csirkéhez

Tésztához

Összesen 2976 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csípős pestóhoz

Csirkéhez

Tésztához

Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5859.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    2088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 2976 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Csípős pestóhoz

Csirkéhez

Tésztához

Elkészítés

Csípős pestóhoz

  1. A konzerv paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, chillipaprikát, olívaolajat egy nagy tálba összekeverjük. A fokhagymát belenyomjuk, fél üveg pestót, a parmezán felét szintén belekeverjük, és konyhai robotgéppel összedolgozzuk pépesre. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük.
  2. A csirkemellet megszórjuk kb fél zacskó sült csirke fűszerkeverékkel. Ezután zacskóban pirosra megsütjük. Ha ez kész, darabokra vágjuk, és összekeverjük az előzőleg elkészített pestós szósszal.
  3. A tésztát enyhén sós, lobogva forró, bő vízben kifőzzük.
  4. A kifőtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a pestós csirkehússal. Tetszés szerint a parmezán másik felét a tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3058
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Ajánló

Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki hozzám hasonlóan rajongója az olasz ízeknek, ízvilágnak. Igazi pikáns, olasz tészta, mely az egész család kedvencévé válhat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lucaa. 2 recept

Az eredeti receptet egy Stahl magazinban találtam, nagyon megtetszett, de kicsit a pénztárcámhoz igazítottam. Valamint a nehezen beszerezhető hozzávalókat kicseréltem, így ez igazán ízletes, és kiadós ebédet sikerült készítenem. Az ebéd kész siker volt, biztosan máskor is elkészítem!

Hozzávalók

Csípős pestóhoz

Csirkéhez

Tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...