r
Nosalty Logó

Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS59 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

813
Kalória
38.9g
Fehérje
40g
Szénhidrátok
55.5g
Zsír
349.1g
Víz
159.6g
Koleszterin
3.1g
Rost
8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A csirkés fajitához

  1. A paradicsomot kisebb kockára vágjuk, az uborkát gyufaszálra, a salátát apró darabokra tépkedjük. A sajtot a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Félretesszük.
  2. A tejfölt elkeverjük pici sóval és áttört fokhagymával- ízlés szerint: egy nagy doboz tejfölhöz kb. 3 gerezd fokhagymát. Ezt is félretesszük.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk és egy nyeles serpenyőben vagy wokbanpár perc alatt az áttört fokhagymával puhára pirítjuk. Nem kell sok idő neki, ne száradjon ki! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. (Mehet rá bőven, legyen jó fűszeres.) A legvégén hozzáadjuk a tömlős sajtot és átforgatjuk.
  4. Közben egy száraz serpenyőben a kész tortilla lapokat mindkét oldalukon megpirítjuk, kb. olyan pöttyök keletkeznek rajta, mint a palacsintán és a szélük is ropogós lesz egy kicsit.
  5. Összeállítás:
  6. A meleg tortilla lapok közepébe, hosszanti irányba, nagyjából háromszög alakba halmozunk a csirkemell raguból (ez a későbbi összetekerés miatt praktikus), majd megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezünk némi zöldséget és tölcsérszerűen összetekerjük.
  7. Alufóliába, majd szalvétába szorosan becsavarjuk, majd felülről belecsurgatunk a fokhagymás tejfölből. Kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Pikk-pakk összedobható étel baráti összejövetelekre. Nyáron készülhet grillen is. Mivel gyerekkorom óta ősellenségem a paprika - bármilyen formában, kivéve a fűszerpaprikát és a chilit- ha csak rágondolok, rosszul vagyok, ez a fajita nem igazán tradicionális, mivel paprika nincs benne.:) Tesóm szintén zenész. :) Persze aki szereti, paprikával készítse (legjobb háromféle színűből).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!