Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hófehérke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fehérborecet0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g bagett274 kcal
-
7g spenót1 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
4g pesto16 kcal
Összesen
574
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
300g bagett822 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
12g pesto47 kcal
Összesen
1719
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
19.6g csirkemellfilé24 kcal
-
31.4g padlizsán7 kcal
-
9.4g kápia paprika2 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
23.5g bagett65 kcal
-
1.6g spenót0 kcal
-
3.9g trappista sajt14 kcal
-
0.9g pesto4 kcal
Összesen
136
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1485.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 282.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 827 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
574
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.2 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4457.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 792 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 1944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 847.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2480 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2079 micro
Összesen
1719
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csirkemellfilé
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál bazsalikom
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek fehérborecet
-
1 gerezd fokhagyma
-
30 dkg bagett (3 mini bagett. Rozsos vagy molke a legfinomabb, de ezúttal én is sima fehér bagettet használtam.)
-
5 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A padlizsánt és a kápia paprikát felkockázzuk. A vöröshagymát felcsíkozzuk. Egy serpenyőbe borítjuk, 2 evőkanál olívaolajjal és borecettel meglocsoljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és a zöldségekhez adjuk. Bazsalikommal és borssal fűszerezzük. Só, nem szükséges, mert a zöldségek és a fűszerek hihetetlen ízesek lesznek anélkül is.
- Amíg sülnek a zöldségek, a csirkemellet felkockázzuk, esetleg csíkokra vágjuk.
- A lepirult zöldségeket egy tálba borítjuk. Ugyanabba a serpenyőbe a zöldségek szaftjára feltesszük sülni a csirkemellet. Egy evőkanál olívaolajat adunk még hozzá, ha szükséges. Sajnos a padlizsán felszív minden szaftot, így vélhetően szükség lesz rá. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet bazsalikomot adunk hozzá.
- Míg sül a csirkemell, a bagettet középen bevágjuk, úgy, hogy az egyik oldala egyben maradjon. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A spenótlevelek felét pedig széles csíkokra vágjuk.
- Ha a csirkemell szép pirosra sült, kiszedjük. A serpenyőbe a zöldséges húsos szaftra tesszük pirulni a szétnyitott bagettet. A bagett mellé odatesszük a felcsíkozott spenótot is sülni.
- Ha a spenót már "összeesett", de még szép zöld, kiszedjük. A bagettek belsejét pedig addig pirítjuk, amíg enyhén barnás nem lesz. Így a külseje még finom puha, de a belseje ízes, ropogós.
- Ha a bagett megpirult, kivesszük, és azonnal megkenjük mindkét felét a pestoval. Az alsó felére ráhelyezzük a sajtszeleteket. Így a még meleg bagettre kicsit rá is olvad.
- Ezután rátesszük a sült zöldségeket, a sült csirkét és a párolt spenótot.
- Tálaláskor érdemes egy hosszabb grillpálcikával összetűzni, hogy a jól megpakolt szendvics ne csússzon szét. Pirított hagymával vagy főtttojás-karikákkal kínálhatjuk, díszíthetjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1003
- Feltöltés dátuma: 2018. december 02.
Ajánló
Bazsalikomos rukkola-pesto
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hófehérke
19 recept
Az élet egy jó szendvics nélkül nem teljes... hát, ha még a grillszendvicset említjük, az egész nap megváltozik. Az igazi szendvics akkor tökéletes, ha pont az kerül bele, ami épp otthon van. Imádok grillszendvicset vagy hamburgert készíteni, mert friss, puha, meleg, ropogós, sült, ízes, szaftos... és minden, amitől kicsordul az ember nyála... Az illatát pedig már említeni sem merem... Ezúttal ezt találtam a spájzban. Jó étvágyat hozzá!