r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves nyári zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Csirkeraguleves nyári zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1198 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6530 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zöldborsót, petrezselymet olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az előkészített aprólékot.
  3. Még egy kicsit dinszteljük, majd kb. három liter vízzel felengedjük.
  4. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a 2 gerezd fokhagymát, a lestyánt, a krumplit, az egész borsot, ízlés szerint ételízesítőt és sót.
  5. Lassú tűzön kb. egy órán át főzzük.
  6. Ha kell, leszedjük a habját.
  7. Ha megfőtt a hús, elkészítjük a daragaluskát.
  8. A tojást kettéválsztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgájához keverjük és a búzadarával daragaluskát készítünk.
  9. A levesbe szaggatjuk.
  10. Lassú tűzön kb. negyed órát, fedő alatt puhára főzzük.
  11. Elzárjuk a hőforrást alatta és hagyjuk kicsit állni, mert még dagadnak a galuskák.
  12. Kivesszük a vöröshagymát, fokhagymát és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 34770
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Azért írtam a dinsztelésnél csak 1 ek étolajat, mert a végén így is kicsit zsíros lesz a leves. Aki nem szereti, vagy aki diétázik, feltétlenül zsírtalanítsa a levesét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves nyári zöldségekkel
Olaszné Anci 191 recept

Az én családom nyáron szereti legjobban a csirkeragu levest, mert friss, ropogós zöldségekkel tudjuk elkészíteni és a házi csirke sem elhanyagolandó. Ilyenkor nyáron a férjem a friss csirkéért, én meg a friss kerti zöldségekért vagyok felelős. Ma ez volt a levesünk és hozzá a romániai Alice almás, habos sütijét készítettem el.  

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...