r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves nyári zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Csirkeraguleves nyári zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

449
Kalória
29.6g
Fehérje
33.4g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
574.4g
Víz
153.7g
Koleszterin
5.6g
Rost
4.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1198 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6530 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zöldborsót, petrezselymet olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az előkészített aprólékot.
  3. Még egy kicsit dinszteljük, majd kb. három liter vízzel felengedjük.
  4. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a 2 gerezd fokhagymát, a lestyánt, a krumplit, az egész borsot, ízlés szerint ételízesítőt és sót.
  5. Lassú tűzön kb. egy órán át főzzük.
  6. Ha kell, leszedjük a habját.
  7. Ha megfőtt a hús, elkészítjük a daragaluskát.
  8. A tojást kettéválsztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgájához keverjük és a búzadarával daragaluskát készítünk.
  9. A levesbe szaggatjuk.
  10. Lassú tűzön kb. negyed órát, fedő alatt puhára főzzük.
  11. Elzárjuk a hőforrást alatta és hagyjuk kicsit állni, mert még dagadnak a galuskák.
  12. Kivesszük a vöröshagymát, fokhagymát és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Az én családom nyáron szereti legjobban a csirkeragu levest, mert friss, ropogós zöldségekkel tudjuk elkészíteni és a házi csirke sem elhanyagolandó. Ilyenkor nyáron a férjem a friss csirkéért, én meg a friss kerti zöldségekért vagyok felelős. Ma ez volt a levesünk és hozzá a romániai Alice almás, habos sütijét készítettem el.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Sült karfiolos leves

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!