r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves nyári zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Csirkeraguleves nyári zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

449
Kalória
29.6g
Fehérje
33.4g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
574.4g
Víz
153.7g
Koleszterin
5.6g
Rost
4.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1198 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6530 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 1803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zöldborsót, petrezselymet olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az előkészített aprólékot.
  3. Még egy kicsit dinszteljük, majd kb. három liter vízzel felengedjük.
  4. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a 2 gerezd fokhagymát, a lestyánt, a krumplit, az egész borsot, ízlés szerint ételízesítőt és sót.
  5. Lassú tűzön kb. egy órán át főzzük.
  6. Ha kell, leszedjük a habját.
  7. Ha megfőtt a hús, elkészítjük a daragaluskát.
  8. A tojást kettéválsztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgájához keverjük és a búzadarával daragaluskát készítünk.
  9. A levesbe szaggatjuk.
  10. Lassú tűzön kb. negyed órát, fedő alatt puhára főzzük.
  11. Elzárjuk a hőforrást alatta és hagyjuk kicsit állni, mert még dagadnak a galuskák.
  12. Kivesszük a vöröshagymát, fokhagymát és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Az én családom nyáron szereti legjobban a csirkeragu levest, mert friss, ropogós zöldségekkel tudjuk elkészíteni és a házi csirke sem elhanyagolandó. Ilyenkor nyáron a férjem a friss csirkéért, én meg a friss kerti zöldségekért vagyok felelős. Ma ez volt a levesünk és hozzá a romániai Alice almás, habos sütijét készítettem el.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!