Csirkemelltorta
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 225 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 330 g
Zsír
-
Összesen 135.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8710.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 3617 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1340 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 1989 mg
-
Retinol - A vitamin: 1336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1948 micro
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk.
- A sajtot lereszeljük (ha többféle, annál jobb).
- A kolbászt nagyon apróra kockázzuk.
- A tojást felütjük egy nagyobb edénybe, habverővel verve belekeverjük a sót és a borsot, esetleg más fűszert is (a sajt és a kolbász is sós, vigyázzunk a sóval).
- Kapcsos tortaformát kibélelünk alufóliával. A fólia elég nagy legyen, hogy a torta anyaga ne folyjon ki a formába, mert beleragad. Az aljára rétegezzük a fele húst, erre rászórjuk a fele sajtot, meghintjük a fele kolbásszal, és ráöntjük a fele tojást. Erre rátesszük a maradék húst, a tojást, a sajtot és végül a kolbászt, díszítésnek.
- 170 fokon 70 percig sütjük, kivesszük, kihűtjük, majd hűtőbe tesszük másnapig.
- Leszedjük a tortaforma kapcsos részét, a torta oldaláról leszedjük a fóliát, és a tortaforma fenekén tálaljuk a finomságot. Nem borítjuk ki, nehogy széttörjön! Díszítjük alkalomhoz illően.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4073
- Feltöltés dátuma: 2018. március 26.
Ajánló
Kiadós. Önmagában vacsoraétel lehet; ha mártást vagy salátát és köretet (pl,. párolt rizset) adunk hozzá, főételnek is megteszi. Szendvicsbe is tehető vékonyra szeletelve. Gazdagíthatjuk hagymával, zöldségekkel, keleti fűszerekkel stb. Mint minden alaprecept, ez is ízlés szerint továbbfejleszthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évfordulónk volt, ismét szerettem volna valami mutatósat csinálni, olyat, amit egy ügyetlen férj sem tud elrontani. Időm viszont alig volt, tehát egyszerűnek kellett lennie. Mivel nálunk mindenki húst eszik hússal, szó sem lehetett sütiről, édességről. Ezt találtam ki, így sikerült. Természetesen a kis fólia mellett belefolyt a forma és a fólia közé, így beleragadt a formába... és természetesen nem volt több díszítő-bevonóanyagom... de még így is mutatós lett.