Csirkemell zöldségágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g sárgarépa46 kcal
-
250g karalábé50 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
35 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g sárgarépa91 kcal
-
500g karalábé100 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
71 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1076
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
17.7g sárgarépa6 kcal
-
35.4g karalábé7 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
17.7g zöldség alaplé1 kcal
-
17.7g csirkemellfilé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g bacon9 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Összesen
75
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 398.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3463.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1048 mg
-
Nátrium 1641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 796.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2162 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18560 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
1076
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 548 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
250 g sárgarépa
-
500 g karalábé
-
1 ek vaj
-
250 ml zöldség alaplé
-
250 g csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 szelet bacon
-
1 ek napraforgó olaj
-
50 ml főzőtejszín
-
40 g sajt
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A sárgarépát szeletekre vágjuk, a karalábékat hat részre, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Az előkészített zöldségeket a forró vajon megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve 10 percig főzzük.
- A húst megmossuk, szárazra töröljük. Borssal fűszerezzük, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A forró olajban oldalanként 5-7 percig sütjük.
- A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a zöldségekhez öntjük, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. A sajt 2/3-át felolvasztjuk a mártásban. Sóval, borssal ízesítjük.
- A zöldségeket egy kivajazott tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött csirkemelleket, megszórjuk a maradék sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet gratinírozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16190
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártásban felolvasztott sajtot helyettesíthetjük fűszeres krémsajttal is.