r
Nosalty Logó

Csirkemell zöld bundában sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Csirkemell zöld bundában sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 1425 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2770 micro
Összesen 2847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet.
  2. Amíg lecsöpög a víz róla, bekeverjük a bunda tésztáját: finomra aprítjuk a petrezselymet, és kétszer annyi zsemlemorzsát adunk hozzá. Egy tojással összekeverve és némi vízzel lágyítva, sűrű masszát kapunk. A masszát vegetával ízesítjük, de azért csirkemellet is megsózzuk.
  3. Tetszés szerinti nagyságra vághatjuk fel a húst, de egyszerűen félbevágva is tökéletes. Bevonjuk a csirkemellet a masszával, hogy mindenhol befedje és kevés olajon teflon serpenyőben kisütjük, amíg aranybarnára sül. Kivesszük, félretsszük hűlni, majd fel lehet szeletelni.
  4. A sajtmártáshoz a vajat felhevítjük és a lisztet megfuttatjuk rajta, majd lassacskán a tejjel felöntjük és kevergetve simára főzzük. A gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórjuk, majd ha már kellően forr a mártás, belereszeljük a sajtot és vegetával ízesítjük. Ízlés szerint némi pirospaprikával bolondíthatjuk a színét.
  5. A vöröshagymafejeket megtisztítva felszeleteljük fél ujjnyi csíkokra, kevés olajon megpirítjuk és enyhén megsózzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11541
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 28.

Ajánló

Tipp: A bundát kézzel célszerű felhelyezni (a folyamat hasonlít a marcipán megmunkálásához).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A sok hozzávaló ellenére nem találtam itthon köretnek való burgonyát, rizst, tésztát, ezért olyasmit szerettem volna, ami nem kelti az étel ürességét, hanem ad neki tartalmat, mint például a bunda, ami már majdnem egy köret. A mártás az ízén kívül a száraz-sovány hús mellé nagyon jó kiegészítő, a pirított hagyma pedig a saláta helyett kiváló. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...