Csirkemell zöld bundában sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
225g vöröshagyma82 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
1425
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
Összesen
2847
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
27g csirkemellfilé32 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
27g tej15 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
24.3g vöröshagyma9 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
Összesen
153
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 93.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 436.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1201 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
1425
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.7 g
Zsír
-
Összesen 186.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4960.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1490 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1760 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 873.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1037 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 752 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2402 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2770 micro
Összesen
2847
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg trappista sajt
-
5 dl tej
-
4 dkg finomliszt
-
6 dkg vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Megmossuk a csirkemellet.
- Amíg lecsöpög a víz róla, bekeverjük a bunda tésztáját: finomra aprítjuk a petrezselymet, és kétszer annyi zsemlemorzsát adunk hozzá. Egy tojással összekeverve és némi vízzel lágyítva, sűrű masszát kapunk. A masszát vegetával ízesítjük, de azért csirkemellet is megsózzuk.
- Tetszés szerinti nagyságra vághatjuk fel a húst, de egyszerűen félbevágva is tökéletes. Bevonjuk a csirkemellet a masszával, hogy mindenhol befedje és kevés olajon teflon serpenyőben kisütjük, amíg aranybarnára sül. Kivesszük, félretsszük hűlni, majd fel lehet szeletelni.
- A sajtmártáshoz a vajat felhevítjük és a lisztet megfuttatjuk rajta, majd lassacskán a tejjel felöntjük és kevergetve simára főzzük. A gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórjuk, majd ha már kellően forr a mártás, belereszeljük a sajtot és vegetával ízesítjük. Ízlés szerint némi pirospaprikával bolondíthatjuk a színét.
- A vöröshagymafejeket megtisztítva felszeleteljük fél ujjnyi csíkokra, kevés olajon megpirítjuk és enyhén megsózzuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11541
- Feltöltés dátuma: 2009. október 28.
Ajánló
Tipp: A bundát kézzel célszerű felhelyezni (a folyamat hasonlít a marcipán megmunkálásához).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Knoblauh Diána
12 recept
A sok hozzávaló ellenére nem találtam itthon köretnek való burgonyát, rizst, tésztát, ezért olyasmit szerettem volna, ami nem kelti az étel ürességét, hanem ad neki tartalmat, mint például a bunda, ami már majdnem egy köret. A mártás az ízén kívül a száraz-sovány hús mellé nagyon jó kiegészítő, a pirított hagyma pedig a saláta helyett kiváló. :)