r
Nosalty Logó

Csirkemell mézes bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Csirkemell mézes bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet elfelezzük, és megtisztítjuk a hártyától, valamint a felesleges kis zsiradékoktól.
  2. A kacsazsírhoz hozzákeverjük a mézet és az erős paprikakrémet, majd jó alaposan bekenjük vele a csirkemelleket.
  3. 25-30 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük úgy, hogy sütés közben folyamatosan locsolgatjuk a tepsiben keletkezett szósszal.
  4. Amikor elkészült, a szinte ragadós húst megforgatjuk apró zabpehelyben, mintha paníroznánk. A tepsiből kikanalazott zsiradékkal ismét meglocsoljuk, majd újra zabpehely rétegbe ágyazzuk.
  5. A maradék zsiradékot serpenyőbe öntjük, és a csirkemellek mindkét oldalát alacsony fokozaton megsütjük benne. A pirítás ilyenkor inkább csak a zabpehelynek szól.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6522
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell mézes bundában
CulinaRita 49 recept

Imádom a finom ételek illatát, de mellőzöm a tűzhelyen sütött húsokat, mert nem szeretem a terjengő olaj szagát. Sok-sok évvel ezelőtt próbáltam ki először a sütőben sütött rántott húst, amivel sokkal zamatosabb és ropogósabb eredmény érhető el. A lisztet és a tojást kihagyva egy olyan bundát készítettem, ami bizony még hidegen sem veszít az élvezeti értékéből. Mazsolás rizzsel ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...