Csirkemell kukoricabundában salsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
A panírozáshoz
-
18g tojás23 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
17g író7 kcal
-
13g kukoricapehely51 kcal
Paradicsom salsához
-
120g paradicsom22 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
Avokádó salsához
Összesen
767
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirkéhez
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A panírozáshoz
-
55g tojás69 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
50g író20 kcal
-
40g kukoricapehely154 kcal
Paradicsom salsához
-
360g paradicsom65 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g koriander1 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
Avokádó salsához
Összesen
2303
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirkéhez
-
38.1g csirkemellfilé46 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
A panírozáshoz
-
3.1g tojás4 kcal
-
5.6g krémsajt14 kcal
-
2.8g író1 kcal
-
2.3g kukoricapehely9 kcal
Paradicsom salsához
-
20.3g paradicsom4 kcal
-
5.1g lilahagyma2 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.3g koriander0 kcal
-
0.8g chiliszósz0 kcal
Avokádó salsához
Összesen
129
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2153.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 405.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
767
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 176.3 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6459.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1842 mg
-
Nátrium 3840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1216.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1138 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 913 micro
-
α-karotin 422 micro
-
β-karotin 2413 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
2303
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 523 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Csirkéhez
-
3 db csirkemellfilé
-
1 kávéskanál só
A panírozáshoz
-
1 db tojás
-
10 dkg krémsajt
-
0.5 dl író
-
1 bögre kukoricapehely
Paradicsom salsához
-
2 nagy db paradicsom
-
1 közepes db lilahagyma
-
0.5 lime-ból nyert limelé
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek koriander
-
1 ek chiliszósz
Avokádó salsához
Elkészítés
Csirkéhez
- A csirkét megsózzuk.
A panírozáshoz
- A krémsajtot, a tojást és az írót elkeverjük, ebbe forgatjuk a megsózott csirkemelleket, majd megforgatjuk a durvára összetört kukoricapehelybe (én a tálban csak az öklömmel szétnyomkodtam őket).
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hús alá és a tetejére is teszünk 1-1 kávéskanálnyi vajat.
- A húst fóliával letakarva betesszük sülni a 160 fokra előmelegített sütőbe 15 percre hőlégkeverésen, majd a fóliát levesszük, és további 15 percig sütjük.
Paradicsom salsához
- A paradicsomot kisebb kockákra vágjuk fel.
- Ugyanígy járunk el a lilahagymával is.
- A többi alkatrészből dresszinget keverünk, és ebbe tesszük a felaprított paradicsomot és lilahagymát.
- Fogyasztás előtt fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Avokádó salsához
- Az avokádót megpucoljuk, kettévágjuk, magját kivesszük.
- Az egyik felet apró kockákra vágjuk.
- A másik felet a fokhagymával, chiliszósszal, lime-mal, sóval, borssal, olívaolajjal, tejföllel botmixer segítségével pürésítjük, ebbe keverjük a kockára vágott gyümölcsöt, és megszórjuk korianderzölddel.
- Tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3600
- Feltöltés dátuma: 2014. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mivel ma is sok amerikai focimeccset nézünk, úgy meg kell pakolni a bendőnket, hogy ne mindig a konyha fele szaladgáljunk (hisz mindjárt itt a szezon vége).