Csirkemell citromos-spenótos mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
Összesen
473
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
Összesen
946
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
39.6g csirkemellfilé48 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
17.6g szárnyas alaplé1 kcal
-
22g spenót4 kcal
-
3.7g citrom1 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
0.8g fenyőmag5 kcal
Összesen
83
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 325.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 5078 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11091 micro
Összesen
473
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.7 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3022.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 651.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1000 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 876 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 10156 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22182 micro
Összesen
946
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1954 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
60 ml fehérbor
-
200 ml szárnyas alaplé
-
250 g spenót
-
0.3 db citrom
-
1 db tojássárgája
-
2 ek főzőtejszín
-
1 ek fenyőmag
Elkészítés
- A csirkemellet mossuk, szárazra töröljük. A forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük.
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A hagymát és a fokhagymát a pecsenyezsírban megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk. Felöntjük a borral és a levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A húst visszatesszük és alacsony hőfokon kb. 12-15 percig főzzük.
- A spenótot megtisztítjuk, mossuk, lecsepegtetjük. A citromszeleteket és a spenótot a húshoz adjuk, és további 2-3 percig főzzük.
- A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
- A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel. A serpenyőt a hússal együtt levesszük a tűzről. A húst kivesszük. A tejszínes tojássárgához keverünk 2 ek-nyit a forró mártásból, majd a maradék mártáshoz öntjük és elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4094
- Feltöltés dátuma: 2012. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével is.