r
Nosalty Logó

Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

279
Kalória
16.1g
Fehérje
23.5g
Szénhidrátok
14g
Zsír
202.9g
Víz
258.8g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    811.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    5728 micro
Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. A krumplit felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, összetörjük és elkeverjük a tesjzínnel, illetve a vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót.
  2. Hozzákeverjük az aprított rucolát is.
  3. Közben a megtiszított csirkemájakat összekeverjük az olívaolajjal, majd meleg serpenyőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. Így a csirkemáj belül szép rózsaszínes lesz, nem lesz túl száraz.
  4. Kivesszük a serpenyőből és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, illetve tört színes borssal.
  5. A karamellizált hagymához az olívaolajat felmelegítjük egy serpenyőben és hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott hagymákat.
  6. Mikor megdinsztelődött, hozzákeverjük a mézet és megkaramellizáljuk. A végén egy kis kanál balzsamecetet is adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Mikor a Szakácsok könyve csirkemája és Chili&Vanilia krumplipüréje találkoznak a konyhámban. Teljes átszabással. Fúziósnak nem mondanám, de talán ez a címke illik rá leginkább.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!