Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkemájhoz
A rucola-krumplipüréhez
-
125g burgonya72 kcal
-
40g rukkola10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A karamellizált hagymához
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g méz5 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkemájhoz
A rucola-krumplipüréhez
-
500g burgonya289 kcal
-
160g rukkola40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A karamellizált hagymához
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
7g méz21 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkemájhoz
A rucola-krumplipüréhez
-
42.5g burgonya25 kcal
-
13.6g rukkola3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A karamellizált hagymához
-
6.6g sonkahagyma2 kcal
-
7.7g lilahagyma3 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 202.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 2468 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 1432 micro
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 811.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10078 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2005 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 9870 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2452 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 5728 micro
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A csirkemájhoz
A rucola-krumplipüréhez
-
50 dkg burgonya
-
16 dkg rukkola
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A karamellizált hagymához
-
1 db sonkahagyma
-
1 db lilahagyma
-
1 teáskanál méz
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk balzsamecet
Elkészítés
A csirkemájhoz
- A krumplit felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, összetörjük és elkeverjük a tesjzínnel, illetve a vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót.
- Hozzákeverjük az aprított rucolát is.
- Közben a megtiszított csirkemájakat összekeverjük az olívaolajjal, majd meleg serpenyőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. Így a csirkemáj belül szép rózsaszínes lesz, nem lesz túl száraz.
- Kivesszük a serpenyőből és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, illetve tört színes borssal.
- A karamellizált hagymához az olívaolajat felmelegítjük egy serpenyőben és hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott hagymákat.
- Mikor megdinsztelődött, hozzákeverjük a mézet és megkaramellizáljuk. A végén egy kis kanál balzsamecetet is adhatunk hozzá.
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18209
- Feltöltés dátuma: 2009. március 31.
Ajánló
Egy könnyű száraz fehérbor mellé igazán emeli a hangulatot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor a Szakácsok könyve csirkemája és Chili&Vanilia krumplipüréje találkoznak a konyhámban. Teljes átszabással. Fúziósnak nem mondanám, de talán ez a címke illik rá leginkább.