r
Nosalty Logó

Csirkegombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Csirkegombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1752 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1190 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3771.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1684 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    4760 micro
  • β-karotin
    13966 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3829 micro
Összesen 1752 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk.
  2. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
  4. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk.
  5. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat.
  6. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
  7. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.
  8. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.
  9. Az anyagok puhulásáig főzzük.
  10. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.
  • Receptkönyvben: 427
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 61498
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 27.

Ajánló

Ízében és látványában is kiváló ételt tehetünk a család asztalára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkegombócleves
Mártika és Feri 107 recept

Az estiskola.hu internetes oldalon olvashatjuk Szőke András és Hegyi Zsolt alábbi véleményét: "Szép, jó, mit mondjunk? Este lett, dolgoztunk a kertben, anya behívott, hogy vacsora! És az asztalon az esteledő fényben ott gyöngyözött a leves, és néztük, és néztük, és vártuk, hogy hűljön picit, és utána másodszor is szedtünk… ilyen lett ez. (Szőke-Hegyi)"

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...