r
Nosalty Logó

Csirkefalatok parmezán sajt-mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkefalatok parmezán sajt-mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

909
Kalória
65.7g
Fehérje
73.5g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
167.1g
Víz
381.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
10.2g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 909 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 2727 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2673.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 909 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2181 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2727 kcal
  • 19% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Vágjuk nagyobb darabokravagy szeletekre a csirkemelletúgy, hogy kedves kis falatkákat kapjunk majd (pl.diónyi nagyságúakat), és sózzuk be őket.
  2. Készítsünk ki 3 edényt a panírozáshoz, egyet a lisztnek, egyet a tojásnak ésegyet a zsemlemorzsának.
  3. Válasszunk mélyebb tálkákat, így könnyebben tudunk panírozni. (Egy jótanács kezdőknek: mindig csak kevés lisztet, 4 csirkemellfilészelethez 3 tojást észsemlemorzsát használjunk, inkább utólag adagoljuka fogyóban lévőalapanyagokat.)
  4. A tojást villával felverjük, egy icipicit megsózzuk (én fehérborst is tettem bele.)
  5. Elsőként a lisztbe, utána a tojásbaés végül a zsemlemorzsába forgassuk.Helyezzük egy nagyobb tányérra a falatokat. Tegyük be a hűtőbe pihenni 30 percreazért, hogy ropogós bundát kapjunk.
  6. Forraljunk fel vizet egy lehetőleg magasabb edényben (a sajtmártás gőzöléséhez kell).
  7. 10 perccel a hűtőben pihentetés vége előtt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  8. Mikor a sütő már jó meleg, egy hőálló tálra tegyünk sütőpapírt, öntsünk ráegy kis olívaolajat, (ne úszkáljon benne a hús), s helyezzük ráa husikat.Süssük 15-18 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat.
  9. Közben készítsük el a sajtmártást: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 5 dl tej, bors, szerecsendió, peperoncino por formájában (mint az erős pirospaprika).
  10. A egész tojást kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, az 5 dkg vajat ésa tejet. Gőz felett fogjuk sűrű szósszáfőzni, így a gázon lévő edényre, amiben felforrt a víz,rakjunk egy hőálló tálat, s habverővel kevergessük a szószt, amíg sűrű nem lesz.
  11. Miután megkaptuk a kívánt sűrűséget, a sajt felét adagoljuk hozzá,s olvasszuk fel benne a sajtot, majd a következő adagot is keverjük bele. Akinek túl sűrű lett a szósz, egy kis langyos tejjel nyugodtan felöntheti. Én nem sóztam meg a szószt, mert a parmezán önmagában is elég sós. Utolsólépésként, a pikánsabb íz kedvéért adjunk hozzápeperoncino port és szerecsendiót. (Gyerekeknél az előbbi nyugodtan elhagyható.)
  12. Ropogós, friss salátát kínáltam hozzáköretként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szerettem volna valami egészségeset főzni. Tudom, hogy a sütőben sült panírozott húsok sosem lesznek olyan finomak nekem, mint az olajban sültek, de azért megpróbáltam. Az eredmény? :) Próbáljátok ki ti is! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!