Csirkecomb faszénen grillezve
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
92.2g csirkecomb103 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 167.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1493.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 350 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
- 14% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Hozzávalók
-
1 kg csirkecomb
-
1 ek csirke fűszersó
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A megtisztított combokat fűszerezzük be, vékonyan kenjük be mustárral, majd az összeset forgassuk át alaposan olajjal, és jól masszírozzuk bele a fűszert. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább egy órát.
- Ezalatt készítsük elő a faszenes grillt. Nagyon lényeges, hogy olyan grillen tudjuk csak elkészíteni az ételt, amelynek van teteje is, hiszen közvetett grillezéssel fogjuk sütni a combokat. Tető nélküli grill alkalmatlan az étel elkészítésére. Hozzávetőleg 2 kg faszénre lesz szükségünk a sütés teljes időtartam alatt, melyet két részre kell osztanunk. Kezdésnél lesz szükség az egyik felére, majd kb. a sütés felénél a másik felére. Elkerülendő a felesleges füstöt és az esetleges tüzet, terítsünk egy darab alufóliát a sütő tűzterének azon részébe, amely felett a combok lesznek elhelyezve a grillrácson. Ezáltal sütőnket is megkíméljük felesleges égett zsiradék lerakódásától, magunkat pedig annak tisztítással történő eltávolításától.
- Amikor a szén első fele izzik, tegyük a grill tűzterének egyik részébe, hozzávetőlegesen a tűztér 1/3-ad részébe. Ez fontos, a combokat nem érheti direkt hő, mert azonnal megégnének. Helyezzük fel a grill rácsot, majd rendezzük el a combokat a hőtől távol. Fedjük le a grillt, és hagyjuk a combokat sülni. Kb. 15 percenként nézzünk rájuk, esetleg igazítsuk, forgassuk őket a rácson.
- Harminc perc elteltével izzítsuk fel a szén másik felét, majd a grill rács eltávolítását követően, adjuk a korábbi szénhez. Folytassuk a sütést, lefedve a grillt. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a combok nem alulról, hanem felülről kapják a hőt, így folyamatosan forgatnunk kell őket, hogy egyenletesen süljenek át.
- A sütés teljes időtartama a szén minőségének függvényében, egy óra tíz perc és másfél óra közötti. Ennyi idő alatt, ha megfelelően adagoltuk a szenet, tökéletesen átsülnek a combok. Tálalásig hagyjuk a grillen, a grill tető eltávolítását követően.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 31321
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Ajánló
A sütés végeztével, a faszén felett süthetünk steak burgonyát, grillezhetünk zöldségeket köretnek. Ha ezzel már nem akarunk vesződni, mert már farkas éhesek vagyunk, akkor készítsünk könnyű kevert salátát, és fogyasszuk a combokat a sütést követően azonnal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Ha kényelmesen szeretnénk grillezni, és a csirkehúst is kedveljük, akkor ez a recept feltétlen kipróbálandó. :) Elkészítése nagyon egyszerű, különösebb felügyeletet nem igényel, íze pedig nem összehasonlítható egyéb sütési módozatokkal. Alsó és felső combból egyaránt készíthetjük, csirke rajongóknak pedig egyenesen kötelező. Ha nem akarunk kész fűszersót használni, elkészíthetjük egyedileg is az alábbi összetevőkből, és ajánlott arányokkal: só, fűszerpaprika, fokhagymapor, vöröshagymapor, morzsolt majoranna (1-1 ek), szerecsendió virág, őrölt kömény, fekete vagy citrombors (1-1 tk).