r
Nosalty Logó

Csirke tikka masala SPAR konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Csirke tikka masala SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 1380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1581.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3344 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 1380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

Továbbá

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, a hártyákat lehúzzuk róla, a húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A zúzott fokhagymát, a hámozott, reszelt gyömbért, a kurkumát, a garam masalát, a koriandert, a római köményt és a sót egy kis tálban összekeverjük. A fűszerkeverék felét a natúr joghurthoz keverjük, a másik felét félretesszük.
  3. A joghurtos-fűszeres pácba beleforgatjuk a csirkemellcsíkokat, és lefedve hűtőbe tesszük legalább 3 órára pihenni.
  4. Serpenyőben olajat melegítünk, majd megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összevágott csilipaprikát, a kardamomokat, és felöntjük a paradicsomkonzervekkel. Kb. 20 perc alatt készre főzzük, hagyjuk kicsit besűrűsödni.
  5. Közben egy grillserpenyőben kevés olajat melegítünk. Rátesszük a csirkecsíkokat, oldalanként 3–5 perc alatt megsütjük, több részletben. Egy tányérra félretesszük.
  6. Amikor elkészült a paradicsomszósz, kivesszük a kardamomot, majd a szószt kézi botmixerrel vagy késes robotgépben simára turmixoljuk. Visszatesszük alacsony lángra, hozzáadjuk a cukrot, az apóra vágott friss koriandert és a tejszínt, és 5 perc alatt összefőzzük.
  7. Belekeverjük a megsült csirkefalatokat, és további 5 percig, alacsony lángon összeforraljuk.
  8. Közben elkészítjük a rizst, majd melegen, kevés friss korianderrel tálaljuk a csirkével.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4533
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha belekóstolnál az indiai konyhába, kezdd ezzel!

Hozzávalók

A csirke pácolásához

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...