r
Nosalty Logó

Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5468.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
  2. A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslapunk marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
  4. Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcslekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
  5. A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
  6. A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörösáfonyaszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2341
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a főételt alkottam a Szega Foods nemrégiben megrendezett receptversenyére, ahol bekerültem a 10 legjobb recept beküldő közé, és nyertem egy OTP Klub Gourmet Fesztivál belépőt. Az elkészítéséről itt láthatóak fázisfotók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...