Csirke rétesbatyuval és vörösáfonyaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
56g camembert sajt169 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
42 kcal
-
7 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g snidling2 kcal
-
5g tejföl10 kcal
Összesen
612
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
225g camembert sajt675 kcal
-
200g réteslap590 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g vörösáfonya92 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
167 kcal
-
29 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g snidling8 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
2445
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24.9g csirkemellfilé30 kcal
-
14g camembert sajt42 kcal
-
12.4g réteslap37 kcal
-
15.6g csiperkegomba3 kcal
-
12.4g vörösáfonya6 kcal
-
12.4g vörösbor11 kcal
-
3.7g erdei gyümölcslekvár10 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.7g snidling1 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
Összesen
153
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
612
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.7 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5468.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 991 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1953 mg
-
Nátrium 2126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1042.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 841 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
2445
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemellfilé
-
22.5 dkg camembert sajt
-
8 db réteslap
-
25 dkg csiperkegomba
-
3 ek erdei gyümölcslekvár
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek tejföl
Elkészítés
- A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
- A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
- Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslapunk marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
- Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcslekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
- A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
- A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörösáfonyaszósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2342
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a főételt alkottam a Szega Foods nemrégiben megrendezett receptversenyére, ahol bekerültem a 10 legjobb recept beküldő közé, és nyertem egy OTP Klub Gourmet Fesztivál belépőt. Az elkészítéséről itt láthatóak fázisfotók.