r
Nosalty Logó

Csirke Gellért módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Csirke Gellért módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

  • 15 dkg sajt (annyi szelet sajt, ahány szelet hús lesz)
1198
Kalória
75.5g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
70.7g
Zsír
282.2g
Víz
207.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1198 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 1198 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    302.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8651.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7503 micro
Összesen 4782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelletnagyjából egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk vegetával. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük, majd tepsibe rakjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk, a sonkás szalámit felcsíkozzuk, a gombát szeleteljük. Ezután a hagymát a visszamaradt olajban megdinszteljük. A gombát és a sonkát hozzáöntjük, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk borssal, és ha szükséges, vegetával. Hozzáadjuk a zöldborsót, petrezselyemmel meghintjük, majd 1 ek liszttel megszórjuk. Fél percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és kevergetve sűrűsödésig (1-2 perc) forraljuk.
  3. A masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a húsokat 1-1 sajtszelettel befedjük. Forró sütőben 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerűen imádjuk ezt az ételt! Van benne minden, amit az ember megkívánhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!