r
Nosalty Logó

Csípős paradicsomos spagetti bazsalikomos tofuval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csípős paradicsomos spagetti bazsalikomos tofuval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6209 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5434 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12418 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1543 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson szereplő utasítások szerint kifőzzük.
  2. A tofut kis kockákra vágjuk, majd néhány csepp olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk, szedjük ki egy tányérra, tegyük félre.
  3. A serpenyőt viszont még ne tegyük el, egy evőkanál olívaolajon dinszteljük meg benne a fokhagymát és a paprikát. Öntsük fel a darabolt és a sűrített paradicsommal, fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal. Ha kezd sűrűsödni, zárjuk el alatta a lángot.
  4. A 2-3 személyre elegendő ételt tálaljuk friss salátával, és reszeljünk rá egy kevés diót.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5449
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc ételem az aglio e olio, ezt az ízvilágot szerettem volna kicsit viszont érezni a mai ebédemben, amit tofuval párosítottam. Mostanában igyekszem kevesebb húst fogyasztani, ezért havi 1-2 alkalommal beiktatom az étrendembe a tofut, ami kiváló fehérjeforrás. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...