r
Nosalty Logó

Csípős lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Csípős lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 2785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1977 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    8212 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    4860.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2032 micro
  • β-karotin
    11861 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    10270 micro
Összesen 2785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg. A hagymát kockázzuk, a paprikát csumázzuk ki, és karikázzuk. A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd pár perc múlva jeges vízbe, húzzuk le a héjukat, majd daraboljuk fel. A szalonnát kockázzuk, és tartsuk meg a bőrét is.

Lecsó készítése

  1. A szalonnakockákat a levágott bőrrel együtt pirítsuk zsírjára.
  2. Adjuk hozzá a kolbászt, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
  3. Dobjuk rá a hagymát, pároljuk üvegesre.
  4. Húzzuk le a bográcsot a tűzről, keverjük hozzá a fűszerpaprikát. Öntsük hozzá a paprikát és a vizet, majd mehet újból a tűz fölé.
  5. Adjuk hozzá a Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd kb. 20 perc alatt főzzük félpuhára a paprikát.
  6. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Újbóli forrás után sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Innentől már pár perc alatt elkészül a lecsó. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak. A bográcsot is inkább csak forgassuk, mozgassuk, ne keverjük a lecsót fakanállal, mert könnyen összetörhetjük a hozzávalókat!

Tálalás

  1. Szedjük tányérokba a lecsót, adjunk mellé egy-két friss kenyérszeletet és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3089
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes, csípős lecsót!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó az egyik legszínesebb magyaros étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb. Ezt a csípős lecsót úgy főztük meg, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a tűz mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka felelt.

Hozzávalók

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...