adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészületek
-
109 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
33g parasztkolbász151 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Lecsó készítése
Tálalás
Összesen
465
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészületek
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
200g parasztkolbász904 kcal
-
3000g paprika492 kcal
-
1500g paradicsom270 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Lecsó készítése
Tálalás
Összesen
2785
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előkészületek
-
1.6g kolozsvári szalonna11 kcal
-
16.3g vöröshagyma6 kcal
-
3.3g parasztkolbász15 kcal
-
48.9g paprika8 kcal
-
24.5g paradicsom4 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Lecsó készítése
Tálalás
Összesen
46
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1763 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 810 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 375 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 339 micro
-
β-karotin 1977 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 1712 micro
Összesen
465
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 164.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10578.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 1202 mg
-
Nátrium 8212 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.3 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 4860.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 2251 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2032 micro
-
β-karotin 11861 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 38595 micro
-
Lut-zea 10270 micro
Összesen
2785
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 630 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Előkészületek
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 kg vöröshagyma
-
20 dkg parasztkolbász
-
3 kg paprika
-
1.5 kg paradicsom
-
3 db leveskocka
-
3 kk csípős fűszerpaprika
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Lecsó készítése
Tálalás
Elkészítés
Előkészületek
- A zöldségeket tisztítsuk meg. A hagymát kockázzuk, a paprikát csumázzuk ki, és karikázzuk. A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd pár perc múlva jeges vízbe, húzzuk le a héjukat, majd daraboljuk fel. A szalonnát kockázzuk, és tartsuk meg a bőrét is.
Lecsó készítése
- A szalonnakockákat a levágott bőrrel együtt pirítsuk zsírjára.
- Adjuk hozzá a kolbászt, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
- Dobjuk rá a hagymát, pároljuk üvegesre.
- Húzzuk le a bográcsot a tűzről, keverjük hozzá a fűszerpaprikát. Öntsük hozzá a paprikát és a vizet, majd mehet újból a tűz fölé.
- Adjuk hozzá a Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd kb. 20 perc alatt főzzük félpuhára a paprikát.
- Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Újbóli forrás után sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Innentől már pár perc alatt elkészül a lecsó. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak. A bográcsot is inkább csak forgassuk, mozgassuk, ne keverjük a lecsót fakanállal, mert könnyen összetörhetjük a hozzávalókat!
Tálalás
- Szedjük tányérokba a lecsót, adjunk mellé egy-két friss kenyérszeletet és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3089
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.
Ajánló
Ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes, csípős lecsót!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Maggi
18 recept
A lecsó az egyik legszínesebb magyaros étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb. Ezt a csípős lecsót úgy főztük meg, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a tűz mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka felelt.