r
Nosalty Logó

Csípős csirkeragu spagettivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Csípős csirkeragu spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3972.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    48633 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4499 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet lecsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Közben feltesszük a tészta vizét, és al dente megfőzzük a spagettit, és félretesszük.
  2. A csirkemell-falatokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, valamint megszórjuk majorannával. Közben olajat hevítünk egy magasabb falú serpenyőben, beledobjuk az aprított chillit és az ajókákat. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a chili, majd rádobjuk a fűszeres mellet és fehéredésig pirítjuk.
  3. Közben megszórjuk fahéjjal ízlés szerint, valamint fejenként 4-5 szem olajbogyót is dobálunk a raguba.
  4. Felöntjük a paradicsomszósszal, pár perc múlva adunk neki bazsalikomot, és jól összerotyogtatjuk.
  5. Ha összefőtt rászedjük a tésztát, összekeverjük, és tálalhatjuk, sajttal és bort is kínálhatunk mellé. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9742
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Sajtot reszelhetünk rá, valamint nagyon finom száraz vörösbort kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon kedves barátomnak főztem meg ezt a kis finomságot egyik hétvégénk alkalmával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...