r
Nosalty Logó

Csípős csirke sárga rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nyuszikutya
Csípős csirke sárga rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    2787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    996 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra felvágott kaliforniai paprikát, a karikára vágott hegyes erős paprikát, az apróra vágott fokhagymát és a félkarikára szeletelt vöröshagymát. Jól összepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az alaplét, és 15 percig pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fedőt, és a maradék főzőlevet elfőzzük, zsírjára sütjük.

Hozzávalók a rizshez

  1. A rizst az olajban megpirítjuk. A vizet felforraljuk a sóval.
  2. A rizshez hozzáadjuk az őrölt kurkumát , elkeverjük, majd felengedjük a forró vízzel. Takarék lángon fedő alatt puhára főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3112
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Ajánló

Csípős kedvelőknek ajánlom így ebben a formában. Ha gyerekeknek készítem, akkor a hegyes erős paprikának kivágom az erét. Az íze így is megmarad, de nem lesz csípős.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős csirke sárga rizzsel
Nyuszikutya 51 recept

Nagyon sokszor készítem ezt a csirkét nyári nagy melegben, mert nagyon gyorsan elkészül. Először felteszem a rizst, amíg megpuhul, addigra kész a csirke is :)

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...