adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g csipkebogyó162 kcal
-
400g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
1g citromsav0 kcal
Összesen
936
kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g csipkebogyó1620 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
2000g cukor7740 kcal
-
5g citromsav0 kcal
Összesen
9360
kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
14.3g csipkebogyó23 kcal
-
57.1g víz0 kcal
-
28.6g cukor110 kcal
-
0.1g citromsav0 kcal
Összesen
133
kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.2 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 458.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 2350 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 6800 micro
-
Lut-zea 2001 micro
Összesen
936
kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3428.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 1830 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 730 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2381.8 g
-
Cukor 2022 mg
-
Élelmi rost 241 mg
VÍZ
-
Összesen 4583 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 4260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 23500 micro
-
β-crypt 4830 micro
-
Likopin 68000 micro
-
Lut-zea 20010 micro
Összesen
9360
kcal
- 0% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 971 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csipkebogyó
-
4 l víz
Elkészítés
- A csipkebogyónak levágjuk mindkét végét, majd húsdarálón összezúzzuk. Ráöntünk 3 liter vizet, ami max. 50 fokos legyen, és 24 órát állni hagyjuk.
- Ezután leszűrjük, a zúzalékra újabb 1 l vizet öntünk, ami már lehet 60 fokos, s ezt is 24 órát állni hagyjuk, majd belepréseljük az előző lébe.
- Az így kapott szörpalapot 50 fokra melegítjük, s literenként 2 kg cukrot és 5 g citromsavat adunk hozzá. Amikor már kicsit habzik, akkor elzárjuk alatta a tüzet, leszedjük a habját, visszahűtjük, és tiszta üvegekbe tesszük.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 299
- Össznézettség: 46439
- Feltöltés dátuma: 2012. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elérkezett az első adventi hétvége. Ahogy tavaly is, én is próbálok néhány ötletet adni azoknak, aki kézi készítésű karácsonyi ajándékokat szeretnének adni a szeretteiknek. Íme az első, a csipkebogyószörp.