r
Nosalty Logó

Csíkos kalács Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Csíkos kalács Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 4207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély tálba öntjük a lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, 2 cs vaníliás cukrot és az édesítőnket, majd langyos tejet ráöntjük. Várunk vele 5 percet, hozzáadjuk a tojást, és sima tésztává dagasztjuk.
  2. A végén az étolajjal is jól összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Ezután 2 sárga és 2 kakaós cipót formálunk belőle.
  3. Nem várunk vele, míg megkel, hanem lisztezett deszkán először az egyik kakaós cipót nyújtjuk ki, félretesszük, majd egy sárgát is kinyújtunk ugyanakkorára, mint a kakaós.
  4. A sárga kinyújtott tésztát félretesszük és a kakaósat gyúródeszkára terítjük, megkenjük 4 ek lekvárral, erre fektetjük a sárga kinyújtott tésztánk. Majd szorosan feltekerjük, és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik tésztával.
  5. Tepsiben 40 percet hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.
  6. Ha megsült, vászon konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk a papírt róla, majd visszafordítjuk, és deszkán konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
  7. Utána szépen lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13019
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos kalács Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Amikor először készítettem, nem kentem meg lekvárral a kakaós tésztát, aszalt gyümölcsöt tettem rá. Most nincs aszalt gyümölcsöm még, így lekvárral ízesítettem, és ugyanolyan kapós lett, mint a gyümölcsös. Hisz nagyanyáink csak kakaós tésztával és vaníliásan készítették el, én újítottam rajta. De sikeres mindenképpen, kiadós és laktató, még reggelire, uzsira, de még vacsira is finom. Én pudinggal kínáltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...