Csíkos kalács Gabimami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
88g finomliszt319 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g só0 kcal
-
10 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
56 kcal
-
0 kcal
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g finomliszt2548 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
300g tej168 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
27 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
0 kcal
Összesen
4207
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
47.9g finomliszt174 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
20.5g tej11 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
3.4g élesztő4 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
30 kcal
-
0 kcal
Összesen
286
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 109.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4275.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 1921 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 693 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
4207
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kk só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 g élesztő
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
8 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Egy mély tálba öntjük a lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, 2 cs vaníliás cukrot és az édesítőnket, majd langyos tejet ráöntjük. Várunk vele 5 percet, hozzáadjuk a tojást, és sima tésztává dagasztjuk.
- A végén az étolajjal is jól összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Ezután 2 sárga és 2 kakaós cipót formálunk belőle.
- Nem várunk vele, míg megkel, hanem lisztezett deszkán először az egyik kakaós cipót nyújtjuk ki, félretesszük, majd egy sárgát is kinyújtunk ugyanakkorára, mint a kakaós.
- A sárga kinyújtott tésztát félretesszük és a kakaósat gyúródeszkára terítjük, megkenjük 4 ek lekvárral, erre fektetjük a sárga kinyújtott tésztánk. Majd szorosan feltekerjük, és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik tésztával.
- Tepsiben 40 percet hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.
- Ha megsült, vászon konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk a papírt róla, majd visszafordítjuk, és deszkán konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
- Utána szépen lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x23
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13016
- Feltöltés dátuma: 2012. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Amikor először készítettem, nem kentem meg lekvárral a kakaós tésztát, aszalt gyümölcsöt tettem rá. Most nincs aszalt gyümölcsöm még, így lekvárral ízesítettem, és ugyanolyan kapós lett, mint a gyümölcsös. Hisz nagyanyáink csak kakaós tésztával és vaníliásan készítették el, én újítottam rajta. De sikeres mindenképpen, kiadós és laktató, még reggelire, uzsira, de még vacsira is finom. Én pudinggal kínáltam...