r
Nosalty Logó

Cseresznyés krémes süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Cseresznyés krémes süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

1001
Kalória
16.9g
Fehérje
121.5g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
144.2g
Víz
210.2g
Koleszterin
4.5g
Rost
64.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1917 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. (Ha vélkonyabb tésztát szeretnénk, akkor gáztepsibe tegyük.)
  2. A cseresznyét rászórjuk a sütőpapírra és meghintjük a fahéjjal kevert cukorral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni egy tálban sóval és citrommal. (Én konyhai robotgépet használtam.) Ha már kemény, beleszórjuk apránként a cukrot és jól felverjük addig, amíg serceg a cukor, majd a tojássárgát egyenként belekeverjük.
  4. Ha már jó az állaga belekeverjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A massza felét ráöntjük a cseresznyére, a maradékba belekeverjük a kakaót és az aromát, és alaposan eldolgozzuk. A kakaós masszát a sárga masszára öntjük.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük és megsütjük. Nagyon kell figyelni, mert könnyen kiszáradhat v. megéghet. Ha kész, akkor kicsit hűtjük, majd kiborítjuk, hogy a cseresznye legyen felül.
  7. Elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni. Közben néha megkeverjük.
  8. A margarint kikeverjük a porcukorral. A cukrot igény szerint adagoljuk.
  9. A kihűlt pudingot jól kikeverjük a margarinnal és teszünk bele rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát rátesszük egy megfelelő méretű tálcára v. visszatesszük a tepsibe, de a cseresznye legyen felül!!!!
  11. A pudingos krémet rákenjük a cseresznyére és szépen elsimítjuk.
  12. A krémre teszünk reszelt csokit ill. forgácsot (lehet csokimázat is tenni rá, ha jól lehűlt).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30-35x27-30

Ezt a receptet már régebben a Mindmegette-n találtam, kinyomtattam és őrizgettem. Köszönet érte. Most a "tutireceptek.hu"-n újra felfedeztem,"bittibetti" küldte be. Gondoltam, eljött az én időm is! A sütési időre 30-35 percet írnak, nekem kicsit sok lett ez az idő. Még éppen nem sült túl.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!