r
Nosalty Logó

Cseresznyés krémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Cseresznyés krémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1917 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. (Ha vélkonyabb tésztát szeretnénk, akkor gáztepsibe tegyük.)
  2. A cseresznyét rászórjuk a sütőpapírra és meghintjük a fahéjjal kevert cukorral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni egy tálban sóval és citrommal. (Én konyhai robotgépet használtam.) Ha már kemény, beleszórjuk apránként a cukrot és jól felverjük addig, amíg serceg a cukor, majd a tojássárgát egyenként belekeverjük.
  4. Ha már jó az állaga belekeverjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A massza felét ráöntjük a cseresznyére, a maradékba belekeverjük a kakaót és az aromát, és alaposan eldolgozzuk. A kakaós masszát a sárga masszára öntjük.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük és megsütjük. Nagyon kell figyelni, mert könnyen kiszáradhat v. megéghet. Ha kész, akkor kicsit hűtjük, majd kiborítjuk, hogy a cseresznye legyen felül.
  7. Elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni. Közben néha megkeverjük.
  8. A margarint kikeverjük a porcukorral. A cukrot igény szerint adagoljuk.
  9. A kihűlt pudingot jól kikeverjük a margarinnal és teszünk bele rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát rátesszük egy megfelelő méretű tálcára v. visszatesszük a tepsibe, de a cseresznye legyen felül!!!!
  11. A pudingos krémet rákenjük a cseresznyére és szépen elsimítjuk.
  12. A krémre teszünk reszelt csokit ill. forgácsot (lehet csokimázat is tenni rá, ha jól lehűlt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30-35x27-30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11084
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Cseresznyeszezonban. Persze fagyasztottan is jó a cseresznye, szerintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már régebben a Mindmegette-n találtam, kinyomtattam és őrizgettem. Köszönet érte. Most a "tutireceptek.hu"-n újra felfedeztem,"bittibetti" küldte be. Gondoltam, eljött az én időm is! A sütési időre 30-35 percet írnak, nekem kicsit sok lett ez az idő. Még éppen nem sült túl.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...