r
Nosalty Logó

Cseresznyés gyümölcsjoghurt házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szakacsszilvi
Cseresznyés gyümölcsjoghurt házilag
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1960.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy két literes műanyag tálba beletesszük a cseresznyét, és egy marék gyümölcsöt kiemelve a maradékot botmixerrel összeturmixoljuk. Nem kell nagyon apróra, elég kb. 5-10 mp-ig turmixolni. Az a jó, ha különböző méretű gyümölcsdarabok lesznek. Majd helyezzük vissza a tálba a marék egész cseresznyét. Akár házilag eltett fagyasztott cseresznyéből, akár boltiból készítjük, már a tálban olvasszuk fel - és magozzuk ki, ha kell -, mert a gyümölcsből szivárgó lére is szükségünk van.
  2. Beletesszük a cukrot, és alaposan elkeverjük, majd 1-2 percet várunk, míg a cukor teljesen elolvad.
  3. A joghurtokat beleöntjük, összekeverjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7666
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés gyümölcsjoghurt házilag
szakacsszilvi 5 recept

A recept egy kísérletezés eredménye, mivel a fiam imádja a boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat, a  férjem meg utálja őket, mert szerinte "műanyag ízűek".  Így tegnap nekiálltam, és megalkottam ezt a receptet, melyhez felhasználtam a nyáron szedett mézédes cseresznyénket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...