r
Nosalty Logó

Cseresznyés-fahéjas muffin csokidarabkákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-fahéjas muffin csokidarabkákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 4912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgájukat egy tálba rakjuk a porcukorral és a vízzel. Alaposan felhabosítjuk. (Tálas mixerbenlehet a legjobban kikeverni.)
  3. A margarint egy kis méretű, mikrózható tálba rakjuk, és fél perc alatt megolvasztjuk a mikróban. Miután felhabosodott a tojássárgája, az olvasztott (DE NEM MELEG) margarint is hozzáöntjük, és tovább verjük.
  4. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  5. A lisztet kimérjük, elkeverjük bennea sütőport, a fahéjat, aztán a tojássárgájás masszához keverjük.
  6. Ezután óvatosan belekeverjük a 7 dkg csokipasztillát vagy csokidarát, éskemény habbá vert tojásfehérjét is.
  7. A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal, és 3/4-ig töltjük a masszával.
  8. Belenyomkodunk néhány szem megmosott és kimagozott félbevágott cseresznyét.
  9. Mindegyiknek a tetejét megszórjuk barna cukorral.
  10. Sütőben készre sütjük. Ez a mennyiség 24 db nagyobb muffinhoz elegendő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16362
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés süteményt szerettem volna sütni, és ezt találtam ki. Nagyon ízletes, pillanatok alatt elfogyott. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...