r
Nosalty Logó

Cseresznyebefőtt 3. - változatok télire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Cseresznyebefőtt 3. - változatok télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A magos cseresznyéhez

A magozott cseresznyéhez

Összesen 1015 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A magos cseresznyéhez

A magozott cseresznyéhez

Összesen 12183 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A magos cseresznyéhez

A magozott cseresznyéhez

Összesen 70 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 1015 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3125.3 g
  • Cukor
    2858 mg
  • Élelmi rost
    174 mg

VÍZ

  • Összesen
    13304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    580 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7038 micro
Összesen 12183 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A magos cseresznyéhez

A magozott cseresznyéhez

Elkészítés

A magos cseresznyéhez

  1. Magos változat:
  2. A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk.
  3. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, kb. 5 percig hagyjuk, míg a cseresznye átforrósodik, majd szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe, és tesszük a következő adagot a szirupba. Amíg ez is átforrósodik az előző adagot belerakjuk a befőttes üvegekbe. Ezt ismételjük, amíg az egész mennyiség üvegbe kerül.
  4. A szirupot még egyszer felforraljuk, és az üvegekbe öntjük. A tetejére minimális mennyiségű Na-benzoikumot szórunk. Az üvegeket lecsavarjuk vagylekötjük, és száraz dunsztba tesszük. Addig hagyjuk a plédbe csomagolva, amíg kihűl.
  5. Magolt változat:
  6. A megmosott, megtisztított cseresznyét kimagoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fővéstől számítva 5-8 percig saját levében pároljuk. Üvegbe rakjuk.
  7. A tetejére Na-benzoikumot szórunk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 149334
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

A kompótot mi savanyúság helyett is szoktuk fogyasztani, pl. rakott burgonyához. Télen igazi finom csemege. Az unokáim különösen a magvalt változatot szeretik.

Receptkategóriák

Cseresznyebefőtt 3. - változatok télire
Csiki Piroska 230 recept

Hogy ne ijesszem el az embereket a hosszú receptekkel, ezért a story-ban írom a többit. Cseresznyekompót borban: Nagyszemű, ropogós, édes ceresznyét megtisztítunk, megmosunk. Boros szirupot főzünk, másfél l. fehérborhoz 50 dkg. cukrot számítva. A cseresznyét üvegekbe rakjuk, ráöntjuk a forró szirupot, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Cseresznye tésztához: Az előkészített, kimagolt cseresznyét cukor nélkül tűzre tesszük, és állandóan keverve, fővéstől 10 percig pároljuk. Na-benzoikum a tetejére, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Cseresznye meggyel, tésztához: Egyenlő mennyiségű cseresznyét és meggyet kimagolunk. Ízlés szerint cukrot teszünk hozzá, és addig forraljuk, amíg a cukor feloldódik. Na- benzoikum és száraz dunszt.

Hozzávalók

A magos cseresznyéhez

A magozott cseresznyéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...