Cseresznyebefőtt 3. - változatok télire
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
A magos cseresznyéhez
-
667g cseresznye386 kcal
-
133g cukor516 kcal
-
542g víz0 kcal
-
0 kcal
A magozott cseresznyéhez
-
83g cseresznye48 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
A magos cseresznyéhez
-
8000g cseresznye4637 kcal
-
1600g cukor6192 kcal
-
6500g víz0 kcal
-
0 kcal
A magozott cseresznyéhez
-
1000g cseresznye580 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
A magos cseresznyéhez
-
46.2g cseresznye27 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
37.6g víz0 kcal
-
0 kcal
A magozott cseresznyéhez
-
5.8g cseresznye3 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.4 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1108.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 587 micro
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4341.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 1289 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 976 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3125.3 g
-
Cukor 2858 mg
-
Élelmi rost 174 mg
VÍZ
-
Összesen 13304.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 580 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7038 micro
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
A magos cseresznyéhez
-
8 kg cseresznye
-
1.6 kg cukor
-
6.5 l víz
A magozott cseresznyéhez
-
1 kg cseresznye
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A magos cseresznyéhez
- Magos változat:
- A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk.
- A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, kb. 5 percig hagyjuk, míg a cseresznye átforrósodik, majd szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe, és tesszük a következő adagot a szirupba. Amíg ez is átforrósodik az előző adagot belerakjuk a befőttes üvegekbe. Ezt ismételjük, amíg az egész mennyiség üvegbe kerül.
- A szirupot még egyszer felforraljuk, és az üvegekbe öntjük. A tetejére minimális mennyiségű Na-benzoikumot szórunk. Az üvegeket lecsavarjuk vagylekötjük, és száraz dunsztba tesszük. Addig hagyjuk a plédbe csomagolva, amíg kihűl.
- Magolt változat:
- A megmosott, megtisztított cseresznyét kimagoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fővéstől számítva 5-8 percig saját levében pároljuk. Üvegbe rakjuk.
- A tetejére Na-benzoikumot szórunk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 149334
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
A kompótot mi savanyúság helyett is szoktuk fogyasztani, pl. rakott burgonyához. Télen igazi finom csemege. Az unokáim különösen a magvalt változatot szeretik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hogy ne ijesszem el az embereket a hosszú receptekkel, ezért a story-ban írom a többit. Cseresznyekompót borban: Nagyszemű, ropogós, édes ceresznyét megtisztítunk, megmosunk. Boros szirupot főzünk, másfél l. fehérborhoz 50 dkg. cukrot számítva. A cseresznyét üvegekbe rakjuk, ráöntjuk a forró szirupot, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Cseresznye tésztához: Az előkészített, kimagolt cseresznyét cukor nélkül tűzre tesszük, és állandóan keverve, fővéstől 10 percig pároljuk. Na-benzoikum a tetejére, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Cseresznye meggyel, tésztához: Egyenlő mennyiségű cseresznyét és meggyet kimagolunk. Ízlés szerint cukrot teszünk hozzá, és addig forraljuk, amíg a cukor feloldódik. Na- benzoikum és száraz dunszt.