adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
83g tokaszalonna546 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
1000g tokaszalonna6550 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23 kcal
Összesen
6653
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
90.8g tokaszalonna595 kcal
-
5.4g fokhagyma7 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
Összesen
604
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 697.4 g
-
Telített zsírsav 253 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 329 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14285.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 13055 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2096 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1524 micro
Összesen
6653
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
604
kcal
Hozzávalók
-
1 fej fokhagyma
-
3 ek só
-
3 db babérlevél
-
2 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A szalonnát gondosan megtisztítjuk, megmossuk. Egy lábasba rakjuk, melyet felöntünk hideg vízzel, hogy a szalonnát ellepje, 3-4 ek sót teszünk a vízbe, 3-4 babérlevelet, és egy fej gerezdekre szedett, tisztított fokhagymát. A lábast lefedjük, és legalább 3 napra hűtőbe tesszük.
- A pácolódást követően leöntjük a levét, majd friss vizet, sót és fokhagymát teszünk a szalonnára, és lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon addig főzzük (3-4 óra), míg meg nem puhul.
- Ekkor kivesszük az abálóléből és hideg folyóvíz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Tálra rakjuk és rászitáljuk a pirospaprikát.
- Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 148
- Össznézettség: 41646
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Csak egy hirtelen ötlet volt, amikor megakadt a szemem a szalonnán a piacon.