r
Nosalty Logó

Csavart sós rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csavart sós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a tojást, tejfölt és az élesztőt.
  2. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Sütőt előmelegítjük. A tésztát fél centi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval, borssal.
  4. Sodrófával nyújtunk még egyet a tésztán. Vékony csíkokat vágunk, majd ezeket megcsavarjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 31146
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt is szilveszter alkalmával készítettük el először, de azóta még egy adagot csináltunk belőle, mert egyszerűen csak eteti magát! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...