Császármorzsa Pannitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
940
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3757
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
940
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 163.9 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3366.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1198 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1064 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.8 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 260.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
3757
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
221
kcal
Elkészítés
- A tojást kettéválasztjuk (a fehérje rögtön mehet is a hűtőbe, egyelőre nincs dolgunk vele). A sárgáját, a 75 g vajat a cukorral robotgéppel összekeverjük.
- Hozzáöntjük a tej, majd belekeverjük a darát. Legalább egy órát pihentetjük hűtőben, de az se baj, ha fél napot marad ott.
- Pihentetés után a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A tojásfehérjéket keményre verjük, beleforgatjuk a búzadarás masszába.
- A vaj másik felét felolvasztjuk, és beleöntjük egy tepsibe, erre pedig rögtön mehet a tészta.
- Betoljuk a sütőbe, és 10-15 percig hagyjuk, hadd szilárduljon a massza. Mikor már kicsit összeállt a tészta, fakanállal megszaggatjuk, ki mennyire szereti darabosan. Visszatoljuk a sütőbe, és 10-15 percenként megismételjük a műveletet addig, amíg teljesen szét nem válnak, és kicsit megpirulnak a "morzsák".
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19035
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panno
63 recept
Anyától tanultam. Ő fejlesztette ki ezt a sütős módszert, mikor kicsit voltunk, és nem volt energiája 5 bélpoklos gyereknek való mennyiséget fent a gázon kiszaggatni. Pofonegyszerű, örök sláger.:)