r
Nosalty Logó

Császármorzsa gluténmentesen 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa gluténmentesen 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4376 micro
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. 1/4 kg lisztet,1/4 kg darát,1 cs vaníliás cukrot , 4 tojás sárgáját , 1/2 l tejet, csipet sót összekeverünk, és fél órát állni hagyjuk a masszát.
  2. A tojások fehérjét 1 ek cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  3. A habot kézi habverővel óvatosan a lisztes masszához keverjük, és beleszórjuk az 5 dkg mazsolát.
  4. Lábosban (fémfüles) kb. 1 dl forró olajra ráöntjük, és lapáttal forgatgatjuk folyamatosan.
  5. Sütőbe tesszük a lábossal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 36744
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Fémfülű lábost válasszunk, mert a sütőben megolvadhat a füle ,ha műanyag. Sárgabaracklekvárral lehet kínálni, de bármilyen befőttel is finom, és lehet még gazdagon tálalni tejszínhabbal a tetején. Tényleg királyi eledel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kívánsága volt ez az étel, de nem volt itthon rendes liszt, csak kukoricaliszt. Akkor úgy gondoltam, hogy legyen gluténmentes a morzsa. A császármorzsa anekdotája: I. Ferenc József (1830-1916) felesége, a vonalaira kínosan ügyelő császárné, II. Erzsébet vagy ismertebb nevén Sissi a vacsora után felszolgált desszertből  nem volt hajlandó enni, mert már ránézésre túl hízlalónak találta. A császár, akit egyre jobban idegesítettek neje extravaganciái, elkérte az érintetlenül hagyott smarnit, és saját adagjával együtt tüntetőleg jóízűen befalta.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...