Csalánleves Ács Bori konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
148
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
590
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 393.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 874 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3140 micro
Összesen
148
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3945.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1604 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1574 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1503 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 3495 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12561 micro
Összesen
590
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csalánt megmossuk, leveleit a szárról levágjuk.
- A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a hagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk.
- Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a krumplit. Felöntjük kb. egy liter vízzel, felforraljuk, sózzuk, és alacsony lángon főzzük öt percig.
- Ekkor adjuk hozzá a csalánleveleket. Velük együtt tovább főzzük, míg minden puha nem lesz.
- A levest alaposan leturmixoljuk, ha kell, adunk még hozzá vizet, és jól megborsozzuk.
- Egy-egy evőkanálnyi tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2686
- Feltöltés dátuma: 2020. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A csalán nem csíp, ha hő éri, viszont nagyon friss, a spenóthoz hasonló íze van, és elképesztően egészséges. Amint begyűjtöttük, azonnal készítsük el, akkor az igazi.