r
Nosalty Logó

Croissant egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sziszka_05
Croissant egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

505
Kalória
9.9g
Fehérje
55.3g
Szénhidrátok
26.7g
Zsír
36.7g
Víz
47g
Koleszterin
2.1g
Rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 505 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    320.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 6049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

  1. A 2,5 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a 2 ek cukorral.
  2. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, és hozzáadjuk az olajat, joghurtot, tojást, sütőport és a felfuttatott élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztánkat jó nagy téglalap alakúra nyújtjuk (én akkorára szoktam, mint a nyújtódeszkám), és ráreszeljük a mélyhűtőből kivett fagyos margarint. Mielőtt nekilátok, ki szoktam venni a margarint a mélyhűtőből, így könnyebb reszelni, de még nem olvad szét a kezemben.
  4. Amint ráreszeltük a margarint feltekerjük, mint a rétest, majd összegöngyöljük (úgy nézzen ki, mint egy csiga).
  5. Egy nagyobb tálba tesszük, vigyázzunk, mert eléggé meg fog kelni, nehogy kimásszon! Frissentartó fóliával lefedjük, és legalább 12 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Másnap lisztezett deszkára borítjuk, és félbevágjuk. Az egyik felét visszatesszük a hűtőbe, a másikból pedig pár mozdulattal cipót formázunk. Kinyújtjuk, és 16 részbe vágjuk. A vastagabb felénél feltekerjük, kifliket formázunk. A másik felével ugyanígy járunk el.
  7. Lekenjük egy felvert tojással. Tetejét ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, durva szemű sóval.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy nagyon egyszerű croissant recept, amit nem kell balról-jobbra, jobbról-balra hajtogatni. Sőt még egy csomó, egyforma golyócskát sem kell készíteni, egyesével nyújtani és kenegetni. És ami a legszebb az egészben, előző nap kell elkészíteni, így nem robotolunk fél nap a konyhában. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!