Créme Caramel tejsodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Malacka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
A karamellhez
A tejsodóhoz
-
37g tojás46 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
A karamellhez
A tejsodóhoz
-
220g tojás277 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
600g tej336 kcal
Összesen
1429
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1856.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.4 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 197.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1429
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A karamellhez
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra, betesszük a sütőbe a kis tálakat, amibe készítjük az egészet. (Nálam ez 6 szufléforma volt.)
- Először a karamellt csináljuk meg: a cukrot és 6 ek vizet beletesszük egy rozsdamentes serpenyőbe. Lassan felolvasztjuk a cukrot, és egy fakanállal néha megkeverjük. Mikor felolvadt és sötétbarna karamell színe van, beleöntögetjük a sütőből kivett kis tálakba. Félretesszük hűlni.
- A karamell réteg fölött kikenjük a tálat vajjal.
- A tojást, vaníliát és a cukrot egy tálban kikeverjük.
- A tejet elkezdjük melegíteni, amikor már meleg, de nem forr, beletesszük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrű, homogén krémet főzünk belőle.
- Ráöntjük a karamell tetejére, és betesszük a sütőbe 20-30 percre.
- Mikor kész, és kihűltek a tálak, kiöntjük és tálaljuk azonnal.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6354
- Feltöltés dátuma: 2013. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Malacka
28 recept
Nincs hozzá különösebb történet:) Már régóta szerettem volna valami ilyen jellegű édességet készíteni:) A múltkori nagy havazás alatt muszáj volt valami finom édességgel előrukkolnom:) ez lett belőle:) mindenki meg volt elégedve vele:)