r
Nosalty Logó

Créme Caramel tejsodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Créme Caramel tejsodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tejsodóhoz

Elkészítés

A karamellhez

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, betesszük a sütőbe a kis tálakat, amibe készítjük az egészet. (Nálam ez 6 szufléforma volt.)
  2. Először a karamellt csináljuk meg: a cukrot és 6 ek vizet beletesszük egy rozsdamentes serpenyőbe. Lassan felolvasztjuk a cukrot, és egy fakanállal néha megkeverjük. Mikor felolvadt és sötétbarna karamell színe van, beleöntögetjük a sütőből kivett kis tálakba. Félretesszük hűlni.
  3. A karamell réteg fölött kikenjük a tálat vajjal.
  4. A tojást, vaníliát és a cukrot egy tálban kikeverjük.
  5. A tejet elkezdjük melegíteni, amikor már meleg, de nem forr, beletesszük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrű, homogén krémet főzünk belőle.
  6. Ráöntjük a karamell tetejére, és betesszük a sütőbe 20-30 percre.
  7. Mikor kész, és kihűltek a tálak, kiöntjük és tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6354
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Nincs hozzá különösebb történet:) Már régóta szerettem volna valami ilyen jellegű édességet készíteni:) A múltkori nagy havazás alatt muszáj volt valami finom édességgel előrukkolnom:) ez lett belőle:) mindenki meg volt elégedve vele:)

Hozzávalók

A karamellhez

A tejsodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...