r
Nosalty Logó

Cock-a-Leekie

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Cock-a-Leekie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 565 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3357 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5602 micro
Összesen 2257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is fontos: kerüljük a húsleveskocka használatát!
  2. A csirkehúst fazékban feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. (Én egy egész, kb. 1 kilós csirkét szoktam feldarabolni hozzá.)
  3. Egy órán keresztül főzzük magában, néha lehabozzuk. A mi húslevesünkkel ellentétben, ezt kicsit nagyobb lángon kell főzni, nem lassan gyöngyözve.
  4. Egy óra után beletesszük a fűszereket, ha lehet, kis gézcsomagba kötve, a kakukkfű kivételével - azt beleszórhatjuk. Nem sózzuk! Beletesszük a kb. fél centis karikákra vágott póréhagymát, az aszalt szilvát, a barna cukrot, és még két órán át főzzük.
  5. Kb. másfél óra után, kivesszük a csirke darabjait, leszedjük róluk a húst, ésvisszatesszük a levesbe.
  6. Az utolsó 20 percben belefőzzük az árpagyöngyöt.
  7. Tálalás előtt vegyük ki belőle a fűszercsomagot, majd szedjük forrón tányérokba, és hintsük meg friss petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13786
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 13.

Ajánló

Èlettani hatása: közepesen savasít. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A skótok húslevese. Egy régi, tradicionális étel Skóciában, legalább annyira hagyományos, mint a mi húslevesünk. Ugyanúgy hiszik, hogy még a holtakat is feltámasztja, és lábadozáskor ezt főzik a betegeknek. Meg máskor is. Csak úgy, mint nálunk. :-) Következésképp ugyanannyi ideig kell főzni is, mint a mi húslevesünket, hogy igazán zamatos legyen. Az aszalt szilvától izgalmasan aromás leves. Csak ajánlani tudom néha a hagyományos húsleves helyett hétvégére. A neve az angol cock (kakas) és leek (póréhagyma) szóból ered. Persze manapság már javarészt csirkéből készítik, de igazán erős a kakashústól lenne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...