r
Nosalty Logó

Klubszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Klubszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

házi "csirkemellsonka"

szendvics

Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

házi "csirkemellsonka"

szendvics

Összesen 2070 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

házi "csirkemellsonka"

szendvics

Összesen 232 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    508 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2973 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 2070 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    287 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

házi "csirkemellsonka"

szendvics

Elkészítés

házi "csirkemellsonka"

  1. A fűszereket alaposan összekeverjük az olajjal, majd körbe bekenjük vele a csirkemellfilét. Sütőtepsibe fektetjük és a tetejét még egyszer átkenjük a fűszeres bevonattal.
  2. 190 fokos sütőben sütjük kb. fél órát. Miután készen van, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy jól szeletelhető legyen.

szendvics

  1. A kenyérszeleteket megpirítjuk, 6 szeletből 3 nagyon fullos szendvicset készítünk, ami egyenként két főnek elegendő. Négy szeletet majonézzel kenünk meg, kettőt mustárral.
  2. Alulra kerül egy-egy szelet majonézes kenyér, erre jön egy adag saláta (2 nagy levél kenyerenként megteszi), majd 1-1 réteg a szeletelt házi csirkesonkánkból és az előre lepirított szalonnából. A rétegezést vékony paradicsomkarikákkal és cheddarsajttal zárjuk.
  3. A szendvics alsó fele ezzel készen is van, jöhet rá a másik szelet majonézes pirítós, majd megismételjük a rétegezést. A szendvicset a mustárral megkent kenyérszeletekkel zárjuk.
  4. A kész szendót átlósan kettévágjuk - ez egy adag -, az így kapott felet pedig érdemes megint félbevágni középen. A negyedekbe ezután szórjunk fogpiszkálót vagy hurkapálcát rögzítésképpen, amit akár olajbogyóval vagy uborkával is díszíthetünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 2141
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klubszendvics
Rosanics Petra 351 recept

A klubszendvics talán a leghíresebb szendvicsféleség, ami nevét a new yorki Union Clubról kapta, ahol állítólag először készítették. A múlt század során kétemeletesre nőtt szendvics kötelező alapanyaga a csirke- vagy pulykasonka, a sült szalonna, a majonéz, a paradicsom, valamint a saláta, emellett pedig gyakran tesznek bele sajtot, mustárt, uborkát és tojást is. A mi verziónkba egy villámgyors és egyszerű házi csirkemellsonka került, amit ropogósra sült bacönnel, húsos paradicsomkarikákkal, szeletelt cheddarral, magos mustárral és ropogós salátával rétegeztünk teljes kiőrlésű, picit megpirított kenyérszeletek közé. Az igazán kiadós kész szendókat négybe vágva tálaltuk, a monstrumot összetartó hurkapálcára pedig csemegeuborkát és olajbogyót is ültettünk kíséretgyanánt.

Hozzávalók

házi "csirkemellsonka"

szendvics

Címlapról ajánljuk

További cikkek