Klubszendvics
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
házi "csirkemellsonka"
-
63g csirkemellfilé75 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g agávé szirup6 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
szendvics
-
30g toast kenyér82 kcal
-
5g majonéz27 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
41g fejessaláta4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
házi "csirkemellsonka"
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g agávé szirup23 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
szendvics
-
120g toast kenyér329 kcal
-
20g majonéz107 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
165g fejessaláta16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
házi "csirkemellsonka"
-
27.9g csirkemellfilé33 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g agávé szirup3 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
szendvics
-
13.4g toast kenyér37 kcal
-
2.2g majonéz12 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
11.1g füstölt szalonna73 kcal
-
18.4g fejessaláta2 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
11.1g cheddar sajt45 kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 127 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 420 micro
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 151.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 1600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 508 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2973 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1680 micro
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 287 micro
-
Lut-zea 187 micro
Hozzávalók
házi "csirkemellsonka"
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 tk füstölt pirospaprika
-
2 tk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 evőkanál agávé szirup
-
1 tk rozmaring
szendvics
-
4 teáskanál majonéz
-
0.5 db fejessaláta
-
1 db paradicsom
Elkészítés
házi "csirkemellsonka"
- A fűszereket alaposan összekeverjük az olajjal, majd körbe bekenjük vele a csirkemellfilét. Sütőtepsibe fektetjük és a tetejét még egyszer átkenjük a fűszeres bevonattal.
- 190 fokos sütőben sütjük kb. fél órát. Miután készen van, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy jól szeletelhető legyen.
szendvics
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, 6 szeletből 3 nagyon fullos szendvicset készítünk, ami egyenként két főnek elegendő. Négy szeletet majonézzel kenünk meg, kettőt mustárral.
- Alulra kerül egy-egy szelet majonézes kenyér, erre jön egy adag saláta (2 nagy levél kenyerenként megteszi), majd 1-1 réteg a szeletelt házi csirkesonkánkból és az előre lepirított szalonnából. A rétegezést vékony paradicsomkarikákkal és cheddarsajttal zárjuk.
- A szendvics alsó fele ezzel készen is van, jöhet rá a másik szelet majonézes pirítós, majd megismételjük a rétegezést. A szendvicset a mustárral megkent kenyérszeletekkel zárjuk.
- A kész szendót átlósan kettévágjuk - ez egy adag -, az így kapott felet pedig érdemes megint félbevágni középen. A negyedekbe ezután szórjunk fogpiszkálót vagy hurkapálcát rögzítésképpen, amit akár olajbogyóval vagy uborkával is díszíthetünk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 2249
- Feltöltés dátuma: 2023. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A klubszendvics talán a leghíresebb szendvicsféleség, ami nevét a new yorki Union Clubról kapta, ahol állítólag először készítették. A múlt század során kétemeletesre nőtt szendvics kötelező alapanyaga a csirke- vagy pulykasonka, a sült szalonna, a majonéz, a paradicsom, valamint a saláta, emellett pedig gyakran tesznek bele sajtot, mustárt, uborkát és tojást is. A mi verziónkba egy villámgyors és egyszerű házi csirkemellsonka került, amit ropogósra sült bacönnel, húsos paradicsomkarikákkal, szeletelt cheddarral, magos mustárral és ropogós salátával rétegeztünk teljes kiőrlésű, picit megpirított kenyérszeletek közé. Az igazán kiadós kész szendókat négybe vágva tálaltuk, a monstrumot összetartó hurkapálcára pedig csemegeuborkát és olajbogyót is ültettünk kíséretgyanánt.