r
Nosalty Logó

Citromos túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cukor
    771 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 5687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét habosra verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Egy tortaformában elsimítjuk, és kb. 25 percig sütjük előmelegített sütőben.
  4. Miután kihűlt, három részre vágjuk.
  5. A krémhez elkészítjük a pudingot a leírás szerint, de csak 4 dl tejjel.
  6. A túrót elkeverjük a porcukorral és a 2 db citrom levével és héjával, majd ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a túrót. Hozzátesszük az 1cs zselatin fix felét, és elkeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt zselatin fix segítségével, és óvatosan beleforgatjuk a túrós-pudingos krémbe.
  8. A legalsó piskótalapra rákenjük a krém kicsit kevesebb, mint a felét, majd ugyanígy a második lapra is úgy, hogy maradjon a torta külső részére is a krémből.
  9. Miután összeállítottuk a tortát, kinyújtjuk a fondant-t,és ráhelyezzük a tortára. A megmaradt fondant-ból díszíthetjük a tortát. (Ahhoz, hogy jól összeérjenek az ízek, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35512
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Ajánló

Ha nem akarunk a fondant-nal bajlódni, díszíthetjük citromkarikákkal is, vagy bevonhatjuk fehér csokival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszüleim házassági évfordulójára készítettem el ezt a tortát. Az első fondant-nal bevont tortám volt, úgyhogy még nem nagyon tudtam, hogyan díszítsem, szóval ez lett belőle. Egy szeletet is le akartam fényképezni, de sajnos a gép otthon maradt, és nagyiéknak nincs digitális gépük, szóval csak így van róla képem. Finom, frissítő, nem túl édes torta lett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...