r
Nosalty Logó

Citromos sajttorta fehércsoki mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Citromos sajttorta fehércsoki mázzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2366 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük180 fokra.
  2. Azalaphoz a vajat megolvasztjuk.Összekeverjüka darált keksszel, és a kapcsos tortaformaaljába nyomkodjukegyenletesenúgy, hogy a szélein 1-2 cm-esperemet kapjona "tészta".
  3. A kekszes alapot 15 perce betoljuka sütőbe. Ha kész, kihűtjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a krémet. Gőz felett összeolvasztjuk a cukrota citrom levével, és reszelt héjával. Hozzákockázzuk a vajat, és addig kevergetjük, míg ez is elolvad benne. Levesszük a gőzről, hűlni hagyjuk.
  5. Ha a keverék szobahőmérsékletre hűl, visszatesszük a gőzre, és elkeverjük benne a tojásokat. Folyamatos, kézi habverős keverésmellett besűrítjük a krémet. Ismét hűlni hagyjuk, kb. 20 percre.
  6. Robotgéppel hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, és a tejszínt. Ezt elsimítjuk a kekszes alapon.
  7. Végül elkészítjük a fehér csokoládés mázat. Ehhez gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal, és a tejszínnel.
  8. Ha már nem forró, de még folyós, a sajttorta tetejére csurgatjukegyenletes rétegben.
  9. Az elkészült tortát egy éjszaka alatt kihűtjük a hűtőben.
  10. Másnap citromfűvel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 25497
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Stahl Judit receptje alapján. Nagyon finom, nem túl édes sajttorta variáció.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...