r
Nosalty Logó

Citromos-mákos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-mákos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2989 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    2072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1986 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2666 micro
Összesen 4275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és folyamatosan hozzáöntjük a tojássárgákat, a cukrot, majd a lisztet. A legvégén beleöntjük a mákot, és azzal is jól összekeverjük.
  2. Kivajazott tortaformában berakjuk az előmelegített sütőbe 180 fokra, és addig sütjük, amíg szépen össze nem áll. Ha a tésztájába beleszúrunk egy villát, és nem tapad rá, akkor tudjuk, hogy már jó.
  3. Töltelék: A 6 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe, amíg hullámos nem lesz.A 6 tojássárgáját, a tejet, cukrot felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon, közben kevergetjük.
  4. A zselatint kiemeljük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és belerakjuk a meleg töltelékbe, hogy összeérjenek.Levesszük a lángról, félrerakjuk hűteni, közben a tejszínt felverjük, és amikor kihűlt a töltelék, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt. Mikor jól összekevertük, reszeljük bele a 3 citrom héját, és jól dolgozzuk bele.
  5. Mikor készen vagyunk, összerakjuk a tortát, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, célszerű tortaformában csinálni, hogy ne folyjon szét, a tetejére vágjunk szép citromszeleteket. Az oldalát én darált dióval díszítettem, de lehet mandulával is.
  6. Ha készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5536
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Látogass el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találsz:) Facebook-> bounchepatisserie

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...