Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
63g kagyló32 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0 kcal
Összesen
533
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g lazac635 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g kagyló129 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
Összesen
2130
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
37.9g lazac48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3.8g lilahagyma1 kcal
-
15.2g gomba3 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
18.9g kagyló10 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
0 kcal
Összesen
160
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 220 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 559 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
533
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.1 g
Zsír
-
Összesen 169 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3567.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1928 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 880 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1489 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 39 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 2235 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 1466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2130
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lazac
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csipet kapor
-
1 kis db lilahagyma
-
20 dkg gomba
-
10 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
- A halat kb. 8 szeletbe vágjuk, sóval, borssal, halfűszerrel bedörzsöljük, a citrom levével meglocsoljuk, és egy csipet kaporral megszórjuk. 1-2 órára letakarva hűtőbe tesszük.
- A lilahagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát vékony karikákra, a gombát csinos kis cikkekre vágjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc). Csipet sót és borsot adunk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. 1 deci vizet öntünk rá, és 2-3 percig főzzük.
- Közben hozzáadjuk a tengergyümölcseit, és kb. 2 perc alatt összerottyantjuk . A tejszínnel simára keverjük a lisztet vagy étkezési keményítőt, és hozzáöntjük a raguhoz. Kb. 1 percig kevergetve főzzük, ezalatt a leve mártás sűrűségű lesz.
- Serpenyőben a vaj másik felét kissé felforrósítjuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne a halszeleteket. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a raguval körülöntjük.
- Párolt rizs illik hozzá.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14573
- Feltöltés dátuma: 2010. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Krityó
31 recept
Igazán csak a tengeri halakat szeretjük, az édesvízieket nem nagyon (pedig a férjem nagy ho-ho-ho horgász). Megpróbálom mindig a maximumot kihozni ebből a húsféléből is. Elkészíthető más tengeri halfiléből is (kivéve pangasius - az nagyon nem jó), nem fontos lazacból... én az "egyszer élünk" után szabadon, most lazacból csináltam... nem bántam meg! A recept forrása egy régebbi Príma Konyha Magazin szám.